Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Brne sa zrútilo lietadlo, zahynul v ňom hokejista Jiřík

Jaroslav Jiřík zrútenie ultralightu pri Brne neprežil Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Jiřík zrútenie ultralightu pri Brne neprežil

BRNO - Ultraľahké športové lietadlo sa zrútilo dnes napoludnie v Brne-Medlánkách. Podľa agentúrnych informácií v ňom zahynul bývalý hokejový reprezentant Jaroslav Jiřík (71), prvý Čech, ktorý hral v NHL.

Stroj sa zrútil krátko po štarte do poľa s obilím. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa, uviedol policajný hovorca Bohumil Malášek. Z dostupných informácií vyplýva, že pilot mal krátko po štarte technické problémy a havaroval, doplnil hovorca.

Lietadlo bolo pritom úplne nové. Pilot si ho do Brna priviezol až v nedeľu. Spôsobená škoda sa odhaduje na viac ako milión korún.

Nešťastie oznámil svedok udalosti. Ten videl, ako lietadlo spadlo doprostred poľa s obilím a vznietilo sa, povedal hovorca hasičov Jaroslav Haid. Záchranári dorazili na miesto do ôsmich minút. Pilot bol ale už v tom čase po smrti.

"Vyslali sme na miesto päť hasičských jednotiek. Hrozil požiar poľa, ktorému sa podarilo zabrániť. Stroj je zdemolovaný a leží na odľahlom a zle prístupnom mieste," zdôraznil hovorca.

Na miesto vyslali aj vrtuľník. Jeho posádka skontrolovala terén v okolí lietadla s rozlohou asi jedného kilometra štvorcového. Ďalšieho mŕtveho alebo zraneného nenašla.

Naposledy sa na južnej Morave stala letecká nehoda s obeťou na živote v októbri 2008. Vtedy sa neďaleko Hlbokých Dvorů pri  Brne zrútilo ultraľahké lietadlo. V stroji zahynula jeho dvojčlenná posádka - muž (65) a žena (47).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu