Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vo Francúzsku hospitalizovali už ôsme dieťa s E.coli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PARÍŽ - V severnom Francúzsku v piatok hospitalizovali ôsme dieťa so známkami nákazy druhom baktérie E.coli. Na rozdiel od predchádzajúcich siedmich detí ale dievčatko (7) údajne nekonzumovalo karbonátky z nakazeného hovädzieho mäsa.

Oznámila to dnes podľa agentúry AFP nemocnica v meste Lille, kde sa lekári o choré deti starajú. Dievčatko bolo v piatok privezené do nemocnice po čiastočnom zlyhaní obličiek. Krvné skúšky majú ukázať, či sa jedná o rovnakú baktériu.

Podľa dnešných informácií sa stav prvých siedmich detí vo veku od 18 mesiacov do ôsmich rokov pomaly zlepšuje, rovnako ako u dvojročného pacienta, ktorý upadol do kómy. Tri deti podstupujú priebežne dialýzu.

Deti postihla infekcia spojená s variantom baktérie E.coli, ktorá v Nemecku nedávno privodila krvavé hnačky viac ako 3000 ľuďom, z ktorých 38 zomrelo. Ďalší človek zomrel na rovnakú infekciu vo Švédsku. Francúzske úrady však zdôraznili, že prípady z Lille nemajú podľa laboratórnych analýz rovnaký pôvod, aký mala nemecká epidémia.

Prvých sedem hospitalizovaných detí vo Francúzsku jedlo zmrazené karbonátky značky Steaks Country, ktoré predáva nemecký obchodný reťazec Lidl. Francúzska spoločnosť SEB, ktorá tovar vyrába, nariadila hneď v stredu stiahnutie všetkých podozrivých šarží. Surovina bola hlavne zo zvierat zabitých v Nemecku, ale čiastočne aj z mäsa z Belgicka a Holandska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu