Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovákom vo Francúzsku zhorel autobus!

V autobuse cestovalo 66 Slovákov
V autobuse cestovalo 66 Slovákov

BRATISLAVA/TAISSY - Dvojposchodový autobus, ktorý viezol 66 slovenských dovolenkárov z Paríža, sa včera po zotmení ocitol v plameňoch. Podľa portálu lunion.presse.fr začala horieť lavá zadná časť vozidla. Nikto zo Slovákov sa našťastie nezranil.

Autobus vyrazil z Paríža približne o pol ôsmej večer. Na diaľničnom obchvate na severovýchode krajiny sa začal zo zadnej časti vozidla šíriť hustý čierny dym. "Dym rýchlo stúpal z autobusu, ale my sme mali šťastie, nikto nespanikáril a všetci sme vyšli von," uviedla pre francúzsky portál sprievodkyňa Libuše Trtlíková.

Hasiči požiar uhasili. Polícia zatiaľ vykonala dychovú skúšku u vodičov a preskúmala ich licencie. Príčina požiaru sa skúma, podľa slovenského šoféra išlo asi o problém s elektronikou. Dovolenkári, ktorí začali svoj výlet v Bratislave, sa išli cez sviatky pozrieť na hlavné mesto Francúzska.

"Šesťdesiatšesť klientov nitrianskej cestovnej kancelárie muselo pre požiar autobusu ostať na trase. Podľa našich informácií sú všetci v poriadku. Previesť na Slovensko ich mal náhradný autobus," uviedol pre topky.sk hovorca rezortu zahraničných vecí Ľuboš Schwarzbacher.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu