Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Desať lekárov ho odbilo, "vyliečila" ho Wikipedia!

Edward na chorobu prišiel sám
Edward na chorobu prišiel sám

LONDÝN - Anglický mladík bol zúfalý po tom, čo kvôli svojim zdravotným problémom dovedna navštívil desiatich lekárov. Ani jednému sa nepodarilo zistiť čo mu vlastne je. Spoľahol sa preto na pomoc internetu - a urobil dobre.

Frustrovaného Edwarda Greena (26) neuveriteľných osem rokov doktori presviedčali, že jeho symptóny sú neškodné. Dokonca aj po tom, ako raz doma skolaboval a museli ho hospitalizovať.

Potom dostal spásonosný nápad - do vyhľadávača Google napísal "high heart rate" (v preklade vysoká srdcová frekvencia) a chronic fatigue (v preklade chronická únava) a týmto spôsobom sa dopracoval k článku na wikipedii o posturálnej ortostatickej tachykardii (excesívny nárast pulzovej frekvencie, pozn. red.).

Edward ho priniesol ukázať svojmu obvodnému lekárovi, ktorý nikdy predtým o takomto ochorení nepočul. Odporučil ho k špecialistovi, ktorý domnienku študenta výpočtovej techniky potvrdil. Keby sa na chorobu neliečil, mohlo by mu to spôsobiť vážne zdravotné problémy.

"Bol som si istý, že niečo nie je v poriadku, ale nikto ma nepočúval," uviedol mladý muž z Worcesteru. "Je chorý už od svojich osemnástich rokov ale každý lekár, u ktorého bol, ho jednoducho poslal preč," povedala jeho matka Annette. Edward teraz berie lieky a jeho zdravotný stav sa zlepšil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu