Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Domáci recept na ekzém urobil zo zúfalej matky boháčku

Lulu ako trojročná, keď trpela bolestivým ekzémom Zobraziť galériu (2)
Lulu ako trojročná, keď trpela bolestivým ekzémom

LONDÝN - Prvýkrát sa u Lulu Balmondovej objavil ekzém keď bola ešte malé dieťa. Matka Natalie musela dcérke preväzovať rany každý večer pred spaním. Keď sa však stav dievčatka zhoršil natoľko, že jej hrozila hospitalizácia, rozhodla sa odhodlaná žena konať.

Natalie Balmondová (43) v snahe pomôcť svojej dcére namiešala liek, ktorý, na jej veľkú radosť, zabral. Vďaka podomácky vyrobenému receptu si žena doslova vybudovala obchodné impérium, ktoré jej vynáša v prepočte takmer 115-tisíc eur ročne!

"Výroba lieku bola posledným pokusom ako pomôcť dcére predtým, než bude musieť ísť do nemocnice. Jej choroba sa stala neznesiteľnou a znepríjemňovala život celej rodine," povedala Natalie.

Koža Lulu bolela tak veľmi, že častokrát plakala dovtedy, kým nezaspala. Dievčine nepomohli ani špeciálne diéty či čínska medicína. Londýnska nemocnica Great Ormond Street ju chcela hospitalizovať a nasadiť liečbu obsahujúcu steroidy čo matka odmietla. Krátko nato dostala od priateľky knihu o liečivých rastlinách.

"Uvedomila som si, že môžem sama vo vlastnej kuchyni vyrobiť krém, ktorý dcére pomôže. Začala som s konopným olejom a postupne som pridávala ďalšie ingrediencie ako kamilky, žihľavu či včelí vosk až kým som neprišla na tú správnu kombináciu."

Natalie liek najprv vyskúšala na sebe a potom ho aplikovala aj na dcérinu kožu. Výsledky sa dostavili už po pár dňoch. Chýr o "zázračnom" lieku zloženom z upokojujúcich olejov a liečivých byliniek sa rozšíril po okolí, a tak žena nakoniec nerobila nič iné, len po nociach vyrábala stále viac a viac hojivého krému pre tých, ktorí ho potrebovali.

Po čase sa spojila s istou farmaceutickou spoločnosťou a uviedli výrobok na trh. Momentálne sa dá kúpiť v obchodoch i na internete, kde stojí približne sedem eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu