Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Knutove posledné sekundy: Jeho smrť natočili návštevníci!

Medveď Knut Zobraziť galériu (11)
Medveď Knut (Zdroj: SITA)

BERLIN – Smutný koniec najznámejšieho ľadového medveďa na svete! Nikomu by ani nenapadol scenár, ktorý sa v sobotu popoludním odohral v berlínskej ZOO. Tá sa preslávila práve vďaka Knutovi, ktorý sa tu narodil pred viac ako štyrmi rokmi. Stovky návštevníkov sa však stali svedkami drámy, ktorú si väčšina z nich nechcene natočila na kamery. Zmohli sa len na plač a strohé Bože môj.

Slnečná sobota prilákala do berlínskej ZOO tisícky návštevníkov, ktorých hlavným cieľom bolo vidieť 270-kilového medveďa Knuta. O tretej popoludním, pár minút pred tragédiou, sedí na skale, keď sa začne triasť, dusiť a zrejme má kŕče. „Vyzeralo to tak, ako keby dostal epileptický záchvat,“ povedala svedkyňa. Video, z ktorého behá mráz po chrbte, zobrazuje, ako sa veľké zviera točí na mieste, ľavú zadnú labku dvíha zo zeme, následne si sadne v kŕčoch na skalu a padá do vody v bazéne... Ľudia kričia, plačú, nechápu, čo sa stalo s ich miláčikom. „Čo je s ním? Bože môj... Pomoc!“

Krátko po tretej leží medveď bezvládne vo vode. Pomoc prichádza neskoro. „Stalo sa to skutočne nečakane. Počas dňa sme u Knuta nezaznamenali žiadne znaky nevoľnosti,“ priznal otrasene ošetrovateľ medveďov Heiner Klös. Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnilo internetové vydanie nemeckého denníka Bild, pitva ukázala, že sa Knut utopil. Naďalej však zostáva nejasné, čo bolo príčinou jeho pádu do vody, ktorý predchádzal následnému utopeniu.

Knut prišiel na svet 5. decembra 2006, jeho matka Tosca ho však po pôrode odvrhla, a tak sa do tejto pozície postavil jeho vtedajší ošetrovateľ Thomas Dörflein. Spoločnými vystúpeniami s Dörfleinom zabávali a do berlínskej ZOO prilákali státisíce návštevníkov.

Pre medveďa prišiel však ďalší krutý úder. Jeho ošetrovateľ Dörflein v septembri 2008 zomrel na infarkt. Návštevníci spozorovali, že sa Knut odvtedy stále viac uťahoval do ústrania. Nepodarilo sa mu prekonať smrť jeho náhradného otca“? Vyjadrite sa v ankete.

Knut - posledné sekundy jeho života


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu