Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nepotrebným psom po olympiáde podrezali krk!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VANCOUVER - Značný rozruch dnes v západnej Kanade vyvolal hrozný masaker ťažných psov, ktorých sa majitelia brutálne zbavili, keď sa vlani po skončení zimnej olympiády vo Vancouveri prepadol dopyt po výletoch na psích záprahoch.

Utratenie "nadbytočnej" stovky psov z vlaňajšieho apríla vyšlo najavo až teraz, keď najatý muž, ktorý psov zabil, zažaloval majiteľa svorky za psychickú ujmu.

Zo súdnych dokumentov podľa AP vyplýva, že psov zabili strelou do hlavy alebo podrezali. Mnohí z nich boli pred smrťou vo zúboženom stave, vyli od bolesti a niesli známky ťažkých poranení. Miestni ochrancovia zvierat označili udalosť za bezpríkladný kriminálny čin.

"Nenašli sme slová, aby sme popísali spôsob, ako tie zvieratá uhynuli," povedala novinárom Marcie Moriartyová zo Spoločnosti na ochranu zvierat štátu Britská Kolumbia. "Tak sa nezabíja ani dobytok, aj bitúnky majú prísne pravidlá pre usmrtenie zvierat. Tu došlo k porušeniu každého z nich."

Psy, ktoré boli údajne majetkom firmy Howling Dog Tours, boli zasypané v hromadnom hrobe pri meste Whistler. Meno muža, ktorého majitelia najali na ich zabitie, polícia neoznámila. Podľa svojho právnika muž trpí posttraumatickým šokom a požaduje kompenzáciu.

Výlety na psích záprahoch boli obľúbeným rozptýlením, ktoré miestni majitelia ťažných psov a mašéri ponúkali návštevníkom olympijských hier. Po ich skončení ale dopyt prudko klesol. Firma Howling Dog Tours pôvodne vlastnila 300 psov, ale po olympiáde sa rozhodla stovky nadbytočných zvierat "čo najlacnejšie" zbaviť. Polícia zatiaľ nevypátrala, komu firma vlastne patrí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu