Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasné VIDEO popravy: Dievča (19) ukameňovali a zastrelili!

Ženu kameňovali a potom zastrelili Zobraziť galériu (6)
Ženu kameňovali a potom zastrelili

LONDÝN/BRATISLAVA - Ukameňovaná so svojím milencom! Na verejnosť preniklo otrasné video popravy dievčaťa, ktoré bolo zabité afganským hnutím Taliban za útek z dohodnutého sobáša. V noci ju odviekli od rodiny, odsúdili, ukameňovali a nakoniec zastrelili. Jej priateľa čakal podobný osud.

Stovky dedinčanov postávajú okolo ženy menom Siddqa, ktorá je do pása pochovaná v diere v zemi. Po slovách dvoch mullahov začne dav hádzať kamene a dievča sa zúfalo snaží vyliezť z jamy. Po chvíli sa celé od krvi zrúti na zem, ale akoby zázrakom je stále nažive. Bojovník Talibanu ho trikrát strelí do čela, z davu počuť výkriky Allah Akbar.

Na rade je jej milenec Khayyam, ktorého privedú s rukami zviazanými za chrbtom. Jeho vlastnou šatkou mu zaviažu oči, muž sa snaží čo najviac prikrčiť a chrániť si tak telo pred kameňmi. Príval skál ho však pribije k zemi. Počuť vzlykanie, predtým ako príde definítivne ticho.

Podľa úradov Siddqa utiekla potom, čo ju predali na dohodnutý sobáš za 9 000 dolárov proti jej vôli. Spolu s Khayyamom, ktorý už bol ženatý a mal dve deti, odišli do Pakistanu. Keď ich vedúci predstavitelia domovskej obce ubezpečili, že sa môžu beztrestne vrátiť, prišli späť. Bola to však hrozná chyba.

Bojovníci Talibanu ich odviekli z domovov svojich rodín o druhej ráno a postavili pred samozvaný súd. K incidentu došlo v októbri minulého roka v blízkosti afganských hraníc s Tadžikistanom.

Hoci táto oblasť je stále pod kontrolou Talibanu, regionálna polícia tvrdí, že za ukameňovanie príde trest. "Do oblasti budú vyslaní špeciálni policajní vyšetrovatelia, nájdeme ich a budú postavení pred súd," povedal generálny náčelník pre BBC.

Hovorca Talibanu Zabiullah Mujahid kameňovanie obhajoval: "Každý, kto pozná islam vie, že kameňovanie je súčasťou Koránu a islamského práva. Sú ľudia, ktorí to považujú za neľudské, ale tým urážajú Proroka. Chcú priniesť cudzie myslenie do tejto krajiny."

 

Video je pre scény násilia zostrihané. Nie je vhodné pre maloletých a ľudí s citlivou povahou.



Taliban ukamenoval dievča spolu s milencom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu