Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otvorená spoveď exprezidenta Schustera: Odhalenie z detstva, v jeho izbe sa odohrávalo peklo

Rudolf Schuster Zobraziť galériu (4)
Rudolf Schuster (Zdroj: FOTO TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Otec pil a bil ma, hovorí dnes bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster. Bol tvrdý a išiel si za svojim. A aj vďaka nemu dosiahol prezident Schuster vo svojej kariére tak veľa. Už o pár hodín si otvorene zaspomína okrem iného na detstvo a na vzťah so svojim otcom.

O tom, aký bol otec exprezidenta Rudolfa Schustera (83), vie len málokto. Už onedlho prezradí o ňom oveľa viac v relácii Všetko čo mám rád, ktorá bude odvysielaná už dnes na TV JOJ. Je jednou z najzaujímavejších pasáží. „Mal som otca, ktorý ma aj zbil niekoľko krát. Ale zostal pre mňa vzorom. Ja som ho obdivoval, že aký bol tvrdý na seba. Bol prísny, dôsledný. Niečo keď sľúbil, aj keby umrel pri tom, tak to musel splniť," hovorí Schuster v relácii.

Otec Rudolfa Schustera
Zobraziť galériu (4)
Otec Rudolfa Schustera  (Zdroj: repro foto tv joj)

Schuster prezradí, že jeho otec si aj vypil a hral karty. "Keď si ráno do tretej popíjal, o šiestej išiel do práce. Mamka ho nechcela pustiť, ale povedal, že keď bol včera hrdinom, bude aj dnes. Odpracoval tvrdú prácu a to mal ťažkú robotu – brúsič kovov. Ale odpracoval. Vyslúžil si v Medzeve povesť človeka, že keď Schuster niečo sľúbi, on to splní, aj keď pri tom umrie. Zostal pre mňa vzorom."

Mladý Rudolf Schuster
Zobraziť galériu (4)
Mladý Rudolf Schuster  (Zdroj: repro foto tv joj)

S manželkou a Schusterovou matkou si ale dobre rozumeli. "S mamkou si dobre rozumeli a boli pre mňa vzorom aj v rodinnom živote," opakuje Schuster slová chvály na otca. V rodine ich bolo päť detí, dvaja z nich zomreli. Ako si spomína, otec ich vždy držal pokope a bol vodca rodiny. "Bol mi veľkým príkladom. Aj vďaka nemu, keď som niečo dosiahol, tak preto, lebo som to po ňom prevzal,“ dodal Schuster.

Mladý Rudolf Schuster
Zobraziť galériu (4)
Mladý Rudolf Schuster  (Zdroj: repro foto tv joj)

Viac o téme: Rudolf Schuster
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu