Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslankyňa vytiahla vážne obvinenie: Export LEN rómskych detí posvätený štátom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nová kauza? Podľa poslankyne parlamentu ide o čistý rasizmus posvätený štátnymi orgánmi. Šéfka, ktorá sa stará o slovenské deti, má na krku vážne obvinenie. Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí vraj exportuje zo Slovenska len rómske deti.

Opozičná poslankyňa Natália Blahová, ktorá upozornila na kauzu Čistý deň, zverejnila na Facebooku ďalší kontroverzný príspevok. Chcela zrejme ukázať na rasistické správania štátnych orgánov. "Štátna inštitúcia prostredníctvom svojho štatutára bez škrupúľ priznáva, že za hranice exportuje LEN romské deti. Pričom LEN zvýrazní verzálami, aby nikto nepochyboval, že robí dobrodenie tomuto národu," píše Blahová.

Natália Blahová
Zobraziť galériu (3)
Natália Blahová  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Preto sa rozhodla podať podnet na generálnu prokuratúru. "Lebo toto je rasizmus tak, ako ho definuje zákon a medzinárodné dohovory. Dokonca realizovaný. Navyše štátnou mocou," odôvodňovala svoje rozhodnutie poslankyňa.

Ako dôkaz priložila Blahová mail šéfke Centra

Poslankyňa vytiahla vážne obvinenie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Natália Blahová)

Rozhodli sme sa preveriť, ako je to v skutočnosti. Riaditeľka Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže Andrea Císarová tvrdí, že inak ani konať nemôže. "Centrum si deti nemôže vyberať, Centru prídu spisy detí, ktoré na Slovensko nikto nechce a to sú len rómske deti," zareagovala pre Topky Císarová. Preto teda hľadajú rodičov iba k rómskym deťom.
Viac o téme: RómoviaSasNatália Blahová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu