Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Ďalší pištolník u Kotlebu, problém so zákonom: Okresný šéf ľudákov a jeho frajerina v bare

Stanislav Šurik Zobraziť galériu (6)
Stanislav Šurik (Zdroj: FB / Stanislav Šurik)

TRENČÍN - Ďalší člen ĽSNS v problémoch! Po poslancovi Milanovi Mazurekovi, ktorého polícia obvinila z hanobenia rasy a národa a najnovšie sa mal zapliesť do napadnutia policajta, lieta v maléroch aj okresný šéf strany v Trenčíne Stanislav Šurik.

Do hľadáčika si ho vzala polícia. Šurik totiž na Facebooku zverejnil fotografiu, na ktorej sedí v podniku a na stole má položenú pištoľ s nábojmi. Podľa zákona strelná zbraň a strelivo musia byť uložené a uzamknuté oddelene, pokiaľ na ich skladovanie nie je použitý trezor.

Stanislav Šurik
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Stanislav Šurik)

Ako tvrdí trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, polícia sa bude zaoberať fotografiou aj okolnosťami vzniknu s cieľom zistiť, „či došlo v tejto súvislosti k spáchaniu prípadného trestného činu alebo priestupku v zmysle zákona č. 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive v znení neskorších predpisov." Šurik si po začatí vyšetrovania profilovú fotografiu zmenil.

Stanislav Šurik
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Stanislav Šurik)

Stanislav Šurik
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Stanislav Šurik)

ĽSNS sa rozhodla fotografiu nekomentovať. „Je každého osobná vec, akú profilovú fotografiu si nastaví. Mnohí si tam namiesto serióznych osobných fotografií dávajú nejaké rôzne momentky, fotomontáže, karikatúry, symboly, atď.," tvrdí Milan Uhrík a dodáva, že túto tému nepovažujú za relevantnú. 

Samotný Šurik na naše otázky zatiaľ nereagoval.

Šurik kandidoval v roku 2016 do volieb na 60. mieste v kandidátke ĽSNS, pričom získať mal 536 preferenčných hlasov. Ako zamestnanie má uvedené bezpečnostno-technický pracovník. Svojou záľubou k zbraniam sa netají.

V jednom zo statusov píše, že má „búchačiek plný trezor". Kritizuje v ňom aj Európsku komisiu za smernicu, „ktorá fakticky znamená pri extenzívnom výklade likvidáciu skoro všetkých legálne držaných zbraní across the Europe." Iniciatíva na vznik smernice mala vzísť po útokoch z novembra 2015 v Paríži.

Šurik píše, že zbrane nie sú ani dobré ani zlé a hovorí aj o nebezpečných cudzincoch. „Ono je to vždycky o človeku, čo tak radšej predchádzať príchodu nebezpečných cudzincov a radikalizácii už tu usídlených občanov cudzieho pôvodu?"

Stanislav Šurik
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB / Stanislav Šurik)

Viac o téme: ĽSNSStanislav Šurik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu