Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Drucker priznáva, nájsť kompromis nie je vždy jednoduché: Oberá ho to o sily

Tomáš Drucker
Tomáš Drucker (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Byť ministrom zdravotníctva je niekedy nepríjemné, situácia často eskaluje, každý si chce presadiť svoje záujmy. Povedal to šéf rezortu zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike. Nie vždy je podľa neho ľahké nájsť kompromis.

"Snažím sa viesť dialóg s odbornými spoločnosťami aj stavovskými organizáciami. Nie vždy im však dokážem vyhovieť, je to aj nepríjemné, cítim istú mieru eskalácie a záujmu, aj ma to oberá o sily. Potom nie je jednoduché vrátiť sa za jeden stôl, ale je to potrebné," vysvetlil Drucker.

Konsenzus sa snaží hľadať aj so sestrami. Priznáva, že existujú témy, na ktoré majú vzájomne iný názor. "Na tom mám stavať mieru svojho úspechu?, staviam ich na témach, čo nás spájajú a snažím sa k nim približovať," povedal minister. Drucker chce "silne podporovať domáce ošetrovateľstvo". Pacienti by podľa neho mali byť v čo najväčšej miere ošetrovaní v domácom prostredí.

Drucker považuje za úspech, že sa mu "v pomerne krátkom čase podarilo pomerne širokospektrálnou dohodou" zmeniť zákon o liekoch tak, aby obmedzil vývoz liekov zo Slovenska. "Tak, ako je napísaný, demotivuje špekulantov," myslí si. Zákon bude platiť od januára budúceho roka.

Minister cíti, že laická i odborná verejnosť má od neho veľké očakávania. "Reflektujem to najmä v osobných rozhovoroch," povedal s tým, že nie všetko sa dá splniť zo dňa na deň. Nemyslí si, že rezort zdravotníctva preberal v dezolátnom stave. "Nálada v spoločnosti bola oveľa horšia, snažím sa upokojovať situáciu," dodal.

Viac o téme: Tomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu