Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prvý incident na proteste pred Bonaparte: Poslanec SaS stratil nervy, lietali facky!

Peter Osuský a Rudolf Vasky Zobraziť galériu (7)
Peter Osuský a Rudolf Vasky (Zdroj: FB / Martin Dano)

BRATISLAVA - Štvrtý protest za odvolávanie Roberta Kaliňáka prvýkrát priniesol aj násilie! Tzv. "Bonapárty" poznačil incident, ktorého aktérmi boli poslanec Peter Osuský (SaS) a kontroverzný občiansky aktivista Rudolf Vasky.

Ako prvý o incidente verejnosť informoval Martin Poliačik (SaS) screenshotom Osuského príspevku. "Ale vrieskať na občana Osuského, že je hajzel fašistický, žiada výchovný zákrok. A keďže zo školských lavíc Vasky neúspešne, ale predsa, vyrástol (Julo Satinský tuším o škole vravel, že tam "sa bit nesmí"), tak dostal jednu výchovnú facku forhendom ľavou dlaňou na pravé líce" napísal Osuský.

Ako ďalej tvrdí, ďalšie rany už nenasledovali, pretože Vasky sa po facke stiahol. Osuský podľa vlastných slov dúfa, že otvorením novej kapitoly vzťahov pochopí, "že aj so šiestimi krížikmi sa od neho nedám urážať a repríza môže prísť pravou dlaňou na ľavé líce, aby ako sa vraví, neokrivel."

Status Martina Poliačika
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Martin Poliačik)

K incidentu sa vyjadrila aj liberálka Lucia Nicholsonová. Tá na proteste kvôli vyšetreniu chýbala, no ku kolegovi sa vyjadrila. Jeho situáciu prirovnala k sebe, keďže ako tvrdí, denne sa potýka s veľkým množstvom nenávistných správ. 

"A ja som v tej chvíli veľmi závidela môjmu drahému priateľovi a kolegovi, že jeden podobný občan ako Michal Junas - známy stalker Vasky stál pri ňom dostatočne blizko, aby mu mohol natiahnuť pravačkou po nastavenom líci. Bravo, Peter Osuský."

Status Lucie Nicholsonovej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Lucia Nicholsonova)

O facke sa rozpísal aj Vaskeho spolupracovník, aktivista Martin Daňo. Už vraj videl video incidentu a nešetril tvrdými slovami. "To bola RANA ako z dela! A to len za to, že mu povedal, že je fašista, keď ignoruje genocídu - Osuský sa rozbehol a taký švih dal, že normálny človek by to neustál!"

Status Martina Daňa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Martin Dano)

Na opačnú stranu barikády sa postavil aj Juraj Miškov zo SKOK!u. "Priatelia, "liberáli". Toto snáď nemyslíte vážne!" začal svoj príspevok. Podľa jeho slov je jedna vec to, že "Vasky sa správa ako totálny blbec a ťažký blbec", avšak reagovať na takéto primitívne správanie násilím je iná vec.

Ako pripomína, mal s ním už viacero nepríjemných skúseností, ale nenapadlo mu, aby ho prefackal. "A preto pôjdem (opäť) proti mainstreamu, ktorý mu nadšene tlieska, ale konanie "občana Osuského" je v mojom svete jednoducho neakceptovateľné. A ani jeho šesť krížikov na chrbte nie je pre tento prípad poľahčujúcou okolnosťou."

Prvý incident na proteste
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Juraj Miskov)

Viac o téme: SaSPeter OsuskýRudolf VaskyBonapárty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu