Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Cirkevná stránka podporuje Kotlebu a varuje Slovákov: Pripravte sa na občiansku vojnu

Marián Kotleba pred voľbami veľmi dobre vedel, kde nájsť potenciálnych voličov. Zobraziť galériu (4)
Marián Kotleba pred voľbami veľmi dobre vedel, kde nájsť potenciálnych voličov. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Takmer nikto nepredpokladal, že by Ľudová strana – Naše Slovensko vo voľbách zohrala dôležitú úlohu. Jedným z jej silných partnerov v predvolebnom boji bola určite aj stránka Magnificat Slovakia, ktorá straší veriacich rečami o občianskej vojne. Tú budú mať podľa nej na svedomí migranti, voči ktorým dokáže správne zasiahnuť len Marián Kotleba.

Web, ktorý zastrešuje Mariánske spravodajstvo a vydavateľstvo, pravidelne vydáva Protokoly sionských mudrcov, ktoré s istotou možno zaradiť medzi „antisemitskú literatúru najhrubšieho zrna“. Navyše, na tieto stránky chodia najmä veriaci seniori, ktorí podobnej rétorike ľahko uveria, najmä ak ju podporí aj miestny farár.

Marián Kotleba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Články, ktoré sa na stránke nachádzajú, skutočne vyzývajú ľudí, aby podporovali snaženie Mariána Kotlebu a zároveň varujú pred občianskou vojnou, ktorú spôsobia migranti. V článku s názvom „Aktuálne: Výzva pre Slovensko“ sa hneď po úvodnej modlitbe ku „kráľovnej pokoja“ panne Márii a po výzve k účasti vo voľbách od spišského biskupa Štefana Sečka, píše o duchovnej obrode národa, ktorá nenastala.

„Slovensko stratilo aj svoju energetickú a potravinovú sebestačnosť i obranyschopnosť a stalo sa polokoloniálnym odbytiskom cudzích produktov. Tento stav je výsledkom pôsobenia vonkajších síl i vlastizradnou činnosťou niektorých domácich politikov,“ píše sa v texte, ktorý dopĺňa logo Ľudovej strany – Naše Slovensko a fotografia Mariána Kotlebu spoločne so slovenskou vlajkou.

Cirkevná stránka podporuje Kotlebu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Magnificat.sk)

„Po ekonomicko-sociálnej deštrukcii nás západní spojenci nútia prijať aj morálne zvrátenosti v podobe gender ideológie a najnovšie, pod hlavičkou pofidérnej solidarity, i tisíce neintegrovateľných moslimských imigrantov. Dnes je už zrejmé, že cieľom riadenej imigrácie je zničenie európskych národov a štátov a predovšetkým, kresťanských koreňov Európy,“ straší článok na stránke Magnificat.sk.

Pri týchto nedokázateľných tvrdeniach to však nekončí: „Invázia imigrantov pokračuje ruka v ruke s agresívnou politikou USA a Západu proti Rusku a súčasne od nej odpútava pozornosť. Cieľom je vyvolanie nového svetového konfliktu, z ktorého by profitovali hlavne USA.“ To, že veľkú časť Kotlebových voličov oslovilo práve spojenie jeho ideí s kresťanstvom, dokazuje aj úvod nedeľňajšej diskusnej politickej relácie, v ktorej Kotleba ospevoval Boha.

Reakcia Mariána Kotlebu v čase okolo 20. minúty

„Keďže je toto moje prvé vystúpenie dnes, tak v prvom rade sa chcem poďakovať voličom za to, že nám dali dôveru, že sa nenechali zmanipulovať mediálnou propagandou a tými akože prieskumami verejnej mienky a taktiež sa chcem poďakovať Pánu Bohu, pretože bez Pána Boha je všetko úplne márne a naopak s ním je všetko možné,“ vyhlásil Kotleba. Voličov jeho kontroverznej strany tak treba hľadať nielen medzi prvovoličmi vo veku od 18 do 21 rokov, ale aj medzi veriacimi Slovákmi.

Viac o téme: KresťaniaMarián KotlebaĽudová strana - Naše Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu