Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neskutočné: Jánošovi po odchode z parlamentu vyplatia takmer 6-tisíc!

Vladimír Jánoš
Vladimír Jánoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Vladimír Jánoš (Smer-SD), ktorý v stredu oznámil, že sa vzdá poslaneckého mandátu, bude ešte tri mesiace poberať poslanecký plat. Podľa zákona o platových pomeroch ústavných činiteľov patrí poslancovi NR SR po zániku mandátu mzda ešte dva mesiace, ak bol v parlamente menej ako päť rokov. Ak bol poslancom zákonodarného zboru viac ako päť rokov, patrí mu plat tri mesiace. Jánoš bol v NR SR od roku 2006.

Poslancovi Národnej rady SR patrí plat vo výške trojnásobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok. Plat poslanec, ktorému zanikol mandát, však nedostane naraz, ale počas troch mesiacov. Jánoš by mal dostať za tri mesiace takmer 6 000 eur pred zdanením. 

Poslanec NR SR za Smer-SD Vladimír Jánoš v stredu oznámil, že sa vzdáva poslaneckého mandátu. Zároveň sa vzdal funkcie okresného predsedu strany v Prievidzi. „V posledných dňoch sa v médiách objavilo množstvo lží, poloprávd a nepravdivých obvinení v súvislosti s mojou osobou. Nikdy som sa nedopustil skutkov, z ktorých ma rôzne osoby obviňujú. Vzhľadom na vzniknutú situáciu som sa slobodne rozhodol, že sa vzdávam funkcie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky a zároveň odstupujem aj z funkcie predsedu Okresnej organizácie strany SMER-SD v Prievidzi,“ uviedol s tým, že sa tak rozhodol preto, aby si vytvoril dostatočný priestor na očistenie svojho mena a taktiež v záujme svojej maloletej dcéry. 

Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM) podal trestné oznámenie na Vladimíra Jánoša za vyhrážanie a týranie blízkej a zverenej osoby. Jánoš sa ho údajne dopustil proti svojej manželke a dcére. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu