Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ignorovať referendum je najlepšou cestou tlmenia nenávisti, tvrdí Miškov zo SKOKu

Juraj Miškov
Juraj Miškov (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Ignorovať sobotňajšie (7.2.) referendum je najlepšou cestou tlmenia nenávisti a nepokoja, ktoré v slovenskej spoločnosti vyvoláva. Vyhlásil to dnes poslanec NR SR Juraj Miškov s tým, že nevoliť je v prípade referenda, ktoré zasahuje do súkromia rodinného a osobného života ľudí, legitímnou a demokratickou voľbou.

Miškov tiež na tlačovej konferencii oznámil, že on ani jeho kolegovia Jozef Kollár, Daniel Krajcer a Martin Chren (všetci nezaradení) a ani nikto z prípravného výboru vznikajúcej strany SKOK sa tohto referenda nezúčastní. "Vyzývame aj občanov Slovenska, aby referendum svojou účasťou nepodporili," apeloval Miškov.

Je totiž presvedčený, že sobotňajšie referendum nie je odrazom skutočných ohrození slovenských rodín. "Slovenské rodiny ohrozujú ekonomické a spoločenské problémy, ako nízka životná úroveň, vysoká miera nezamestnanosti, ale aj domáce násilie, alkoholizmus či gamblerstvo," zdôraznil.

Miškov preto vidí sobotu ako príležitosť rozhodnúť, či Slovensko patrí k demokratickým krajinám, kde väčšina rešpektuje a má v úcte práva menšín, alebo sa SR vráti o niekoľko storočí späť do obdobia stredoveku.

Referendum sa uskutoční v sobotu 7. februára. Občania sa v ňom budú vyjadrovať k trom otázkam, a to: či súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou, či súhlasia s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebola umožnená adopcia a následná výchova detí, a či súhlasia s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo samotné deti nesúhlasia s obsahom vyučovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu