Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zbabelec Procházka: Vymazal z Facebooku diskusiu, v ktorej mu to natreli deti, my ju máme!

Líder Siete vymazal nepríjemný status aj s diskusiou Zobraziť galériu (6)
Líder Siete vymazal nepríjemný status aj s diskusiou (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA - Škandál okolo stiahnutia Kratochvílovej kandidatúry v prospech Milana Kňažka pokračuje. Predseda Siete Procházka sa vo svojom statuse na Facebooku snažil vysvetľovať svoj podraz voči Kratochvílovej. Jeho slová komentovali Kratochvílovej deti - dcéra Anna a syn Jakub. Obaja vo svojom voľnom čase pomáhali mame v kampani a Procházkovi to riadne natreli. Keď začala byť diskusia pre Procházku nepríjemná, zbabelo celý status aj s komentármi zmazal. Prinášame vám z nej podstatnú časť!

Líder Siete svojim voličom čoraz častejšie vysiela zmätočné signály. Po kontroverznom vysvetľovaní o financovaní prezidentskej kampane má na krku ďalší prešľap. Tento raz so stiahnutím kandidatúry svojej nominantky Tatiany Kratochvílovej z primátorskej kampane.

Pravicové strany sa v pondelok dohodli a stiahli kandidatúru Kratochvílovej. Procházka jej na tlačovej konferencii v utorok poďakoval za to, akým spôsobom sa zhostila svojej kandidatúry. Potom napísal na Facebook status, kde vysvetľoval dôvody stiahnutia kandidatúry.

Zbabelec Procházka: Vymazal z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Kratochvílová však o tejto tlačovke vôbec nemala vedieť. Preto sa jej zastali deti a na Facebooku sa obuli do Procházku. Najmä syn Jakub nebol s týmto rozhodnutím zmierený a pod status mu napísal komentár:

Zbabelec Procházka: Vymazal z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Pridala sa aj dcéra Anna. Podľa nej Procházka klame, keď tvrdí, že o tlačovke vedela. "Môžete napísať milión statusov a mať akúkoľvek moc, ale my máme pravdu," napísala doslova.

Zbabelec Procházka: Vymazal z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Po tvrdej výmene názorov bol status z profilu Rada Procházku vymazaný. "Osobne si myslím, že s FB profilom má človek právo robiť čo uzná za vhodné, ale meritom veci je čo sa stalo," odkázal nám hovorca Siete Ján Orlovský.

Sieťari sa bránia, že išlo o nedorozumenie. Podľa nich nadobudla Kratochvílová presvedčenie, že tlačovka bola bez jej vedomia. "Politicky si R. Procházka a T. Kratochvílová veci vysvetlili a ako napísala aj pani Kratochvílová vo svojom stanovisku pre agentúry, rozhodnutie o stiahnutí rešpektuje, aj keď sa s ním nestotožňuje. Sporným sa stal rozmer ľudský, kedy pani Kratochvílová nadobudla presvedčenie, že tlačovka k postupu Siete vo veci jej kandidatúry sa udiala bez jej vedomia. R. Procházka v tomto smere prijal jej postoj, že z osobných dôvodov sa p. Kratochvílová tlačovky nezúčastní. Samotný termín tlačovky sa s ňou z tohto dôvodu potom už v pondelok pred samotnou tlačovkou ďalej nekomunikoval. Zostala jej tak len informácia, že tlačovka k oznámeniu o stiahnutí kandidatúry bude v utorok alebo v stredu. Tento fakt potom už neupresnenej informácie termínu tlačovky spôsobil, že získala pocit nejakého zákulisného postupu bez jej vedomia," vysvetľoval Orlovský s tým, že celá situácia ho mrzí a dúfa, že vysvetlenie strany Kratochvílová prijme.

Tatiany Kratochvílovej sa zastali na Facebooku jej syn a dcéra
Zobraziť galériu (6)
Tatiany Kratochvílovej sa zastali na Facebooku jej syn a dcéra  (Zdroj: SITA, Facebook)

Kratochvílová nebola ani spomínanej tlačovej konferencii. "Za Sieť som tu ja a tlmočím rozhodnutie Pravej koalície," uviedol Procházka. Aj keď sa pravicové strany dohodli na Kňažkovej podpore, Kratochvílová ho odmieta.

"Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt, ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka," vyhlásila Kratochvílová. Podotkla, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko.

Zbabelec Procházka: Vymazal z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Milan Kňažko sa vo voľbách stal spoločným kandidátom strán Pravej koalície v Bratislave. Toto rozhodnutie urobili Sieť, SDKÚ-DS a Most-Híd. Vravia, že ich cieľom bolo podporiť kandidáta, ktorý má najväčšie šance uspieť v súboji s Milanom Ftáčnikom, kandidujúcim s podporou strany Smer-SD. Ďalší člen Pravej koalície v Bratislave - SaS, Kňažka otvorene nepodporila, ponechala svojim voličom voľnú ruku. Kňažka podporuje už od začiatku KDH a v pondelok sa k podpore pridala aj NOVA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu