Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rafaj: Sankcie voči Rusku sú cestou do pekla!

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská republika by mala vystúpiť z mechanizmu sankcií proti Ruskej federácii.Vyhlásil to prvý podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Rafael Rafaj.

"Podľa prirodzeného práva nikoho nemožno nútiť konať proti vlastným záujmom a svetovému mieru, pričom sankcie zjavne nič nevyriešia, sú len cestou do pekla nového kola studenej vojny," tvrdí Rafaj.

Ak slovenský premiér otvorene hovorí, že sankcie sú nezmyslené a ohrozujú Slovensko a napriek tomu Slovenská republika v Bruseli sankcie odsúhlasí, potom podľa Rafaja slovenskí verejní činitelia konajú "pod tlakom a cudzou vôľou a nie v prospech záujmov vlastného štátu". 

"Európskej únii sa politika vyhrocovania napätia s Ruskom v dôsledku ukrajinských vnútorných problémov a americkej geopolitickej expanzie evidentne vymkla spod kontroly a poškodzuje čoraz viac národné ekonomiky únie, vrátane slovenskej," vyhlásil podpredseda SNS.

Rafaj kritizuje aj zámer ukrajinskej strany uvaliť sankcie na tranzit ruského plynu. "Slovenská vláda by mala urgentne varovať Brusel aj Kyjev, že ak Ukrajinci prijmú sankcie na tranzit z Ruska, Slovensko zastaví kohútiky na reverznom toku smerom na Ukrajinu, ktorá musí pochopiť, že nikto nepôjde proti vlastným národným záujmom," vyhlásil Rafaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu