Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sulík chce vyšetrenie Procházkovej kauzy: Klamať verejnosť je veľký hriech!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pre politika je veľmi nepríjemné, keď jeho rozhovor medzi štyrmi očami niekto tajne nahrá a videá sa potom objavujú na internete. Ale mal by sa k tomu postaviť priamo a nesnažiť sa klamať verejnosť. Týmito slovami reagoval v diskusnej relácii europoslanec a predseda SaS Richard Sulík na vyjadrenia lídra Siete Radoslava Procházku.

„Neviem o akej zlobe rozpráva. Môj názor je ten, že kto klame, nemá morálny nárok byť gazdom pravice. Tam nie je žiadna zloba, ani žiadne voodoo, je to vyjadrenie názoru,“ povedal Sulík.

Procházka v rozhovore pre denník Sme povedal, že spolupráca s Igorom Matovičom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS) bola politickou chybou. „Ja už sa ani na jedného z nich nehnevám. Už mi je ich iba ľúto. V ich svete by som teda žiť nechcel. To musí byť smutné - toľko zloby a také voodoo,“ konštatoval Procházka.

Predseda SaS reaguje, že žiadnu zlobu voči Procházkovi necíti, len si vytvoril názor na to, ako reaguje na Matovičove obvinenia. „Vyjadril som sa, že nahrávka nebola účelovo zostrihaná tak, aby zmenila zmysel toho rozhovoru. A po druhé, povedal som, že z tej nahrávky jasne vidieť, že Radoslav Procházka klamal a klame verejnosť. A kvôli tomu stráca morálny nárok byť gazdom pravice,“ povedal Sulík s tým, že je to jednoducho jeho názor a z tohto pohľadu nie je podstatné, ako sa bude ďalej Procházkovi v politike dariť. 

„Poslanec Andrej Kolesík (Smer-SD) de facto skončil v politike kvôli úplnej hlúposti, kvôli nejakým smiešnym lístočkom. Klamal verejnosť. To je skrátka veľký hriech, klamať verejnosť a opakovať tie klamstvá,“ zdôraznil Sulík. K samotnej podstate Procházkovej kauzy poznamenal, že je teraz v rukách prokuratúry. „Nech sa to riadne vyšetrí. Lietajú tam rôzne sumy, státisíce eur,“ upozornil.

Na margo jeho vlastných nahrávok, ktoré sa objavili na internete, povedal, že podľa jeho osobného názoru ich nahral priamo Marián Kočner, aj keď ten to popiera. „Ale podstatné je, že pri mojich nahrávkach, bez ohľadu na to kde vznikli a s kým, ja som tam neriešil žiadne čierne peniaze, žiadne kšefty, žiadne veci bez bločku, nič. Klábosili sme o tom, kto má na čo aký názor a ako to v politike chodí. Obsah je predsa podstatný,“ dodal predseda SaS.

Viac o svojich nahrávkach, vzťahu k Radoslavovi Procházkovi, budúcnosti SaS, aj svojich vlastných plánoch v europarlamente povedal v diskusnej relácii POLITIKA – Tu a teraz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu