Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kiska sa v Budapešti stretne s prezidentmi V4 a Nemecka

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prvá zahraničná cesta Andreja Kisku, ktorý sa v nedeľu stal štvrtým slovenským prezidentom, povedie dnes do Maďarska. V Budapešti sa Kiska stretne s prezidentmi krajín V4 aj Nemecka.

Nová slovenská hlava štátu do Maďarska cestuje na základe pozvania prezidenta Maďarska Jánosa Ádera. Ten organizuje spomienkovú slávnosť pri príležitosti 25. výročia udalostí, ktoré viedli k demokratickým spoločenským zmenám v Maďarsku.

V rámci programu v Budapešti sa prezidenti krajín V4 a Nemecka zúčastnia na ceremónii pri hroboch politických obetí revolúcie z roku 1956. Navštívia múzeum Domu teroru, kde sa nachádzajú expozície pripomínajúce obete diktatúr 20. storočia. Súčasťou programu bude i pracovný obed prezidentov.

Kiska by mal absolvovať bilaterálne rokovanie s poľským prezidentom Bronislawom Komorowským a maďarským prezidentom Jánosom Áderom. Na programe má aj neformálne stretnutie s českou hlavou štátu Milošom Zemanom a nemeckým prezidentom Joachimom Gauckom. Informovalo o tom tlačové oddelenie kancelárie hlavy štátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu