Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rafaj: Návrhy imigračných zákonov sú tvrdou fackou európskej integrácii

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Návrhy na imigračné zákony pre občanov členských krajín EÚ dávajú tvrdú facku európskej integrácii a princípu otvorených hraníc. Myslí si to prvý podpredseda SNS Rafael Rafaj. Kritizuje návrh nemeckého poslanca Európskeho parlamentu Elmara Broka umožniť repatriáciu imigrantov z krajín východnej Európy.

"Ak nám chcú bohaté štáty Západu v EÚ prerozdeľovať migrantov, ktorí sa do Európy hrnú za vidinou lepšieho života, musia pristúpiť aj na fakt, že východné štáty majú rovnaké právo žiadať o prerozdelenie neprispôsobivých Rómov a umožniť im rovnako migrovať za lepšími podmienkami ako imigrantom z Ázie a Afriky," uviedol v stanovisku národniarov Rafaj.

Nazdáva sa, že aj Rómovia usadení na Slovensku by mali viac využívať svoje právo občanov EÚ na slobodný pohyb a skúšať svoje šťastie v niektorej zo západných krajín únie. "Vlády bohatých štátov EÚ aj europoslanci by si mali uvedomiť, že únia je dvojsmerná cesta a nie jednosmerka, kde sa dobré berie a zlé sa vracia," zdôraznil Rafaj.

Prvý podpredseda národniarov tvrdí, že "návrhy deliace Európanov a štáty na dve sociálno-ekonomické a aj občianske kategórie odhaľujú pokrivenú tvár európskej politiky".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu