Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poliačik: Škripekov návrh o obmedzení alkoholu je nebezpečný a nedokonalý

V odpadovom kontajneri pod budovou Národnej rady SR poslanci za OĽaNO objavili viac ako stovku prázdnych fliaš od alkoholu.
V odpadovom kontajneri pod budovou Národnej rady SR poslanci za OĽaNO objavili viac ako stovku prázdnych fliaš od alkoholu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Návrh Branislava Škripeka (OĽaNO) o obmedzení alkoholu v parlamente je podľa poslanca NR SR Martina Poliačika (SaS) nebezpečný.

Ako povedal dnes Poliačik, návrh totiž nezahŕňa osobu predsedajúceho schôdze, ktorému by v pozícii viditeľne opitého zákonodarcu nemal kto dať fúkať. Návrh je tiež podľa neho reálne nevykonateľný a politickí súperi by ho mohli ľahko zneužívať, aby odstavili protistranu, keďže tá by sa namiesto diskusie v pléne musela zúčastniť na testoch.

Poliačik Škripekov návrh považuje aj za nedokonalý. Nedokonalosť tohto návrhu je podľa Poliačika v tom, že nezahŕňa predsedajúceho, naopak, dáva rozhodnutie o tom, či by poslanec mal, alebo nemal byť vykázaný, do jeho rúk. „Ak by teda technicky mala byť táto norma nejakým spôsobom dotiahnutá, tak určite musí nejakým spôsobom rátať aj s tým, že takýto podnet by mal byť uplatniteľný aj na osobu predsedajúceho alebo predsedu parlamentu,“ konštatoval.

Škripek chce návrhom dosiahnuť, aby poslanci pod vplyvom alkoholu neboli v rokovacej sále parlamentu s výnimkou hlasovaní. Do parlamentu preto opätovne predložil novelu Rokovacieho poriadku, podľa ktorej predsedajúci schôdze na návrh poslaneckého klubu vykáže až do skončenia rokovania v tom istom dni z rokovacej miestnosti poslanca, ktorý je zjavne pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok.

Súčasne ho vyzve, aby sa podrobil vyšetreniu na zistenie alkoholu a iných návykových látok. Ak by bol výsledok takejto skúšky pozitívny, alebo ak sa poslanec odmietne vyšetreniu podrobiť, vykázanie z rokovacej sály by sa podľa návrhu Škripeka považovalo za neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni schôdze NR SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu