Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jahnátkov syn Andrej (31) zázračne zbohatol: FOTO Utajenej haciendy a prísne skrytý flek?!

Dom Andrea Jahnátka Zobraziť galériu (25)
Dom Andrea Jahnátka (Zdroj: Ján Zemiar,)

MALÝ LAPÁŠ - Zdá sa, že ministrovi Ľubomírovi Jahnátkovi sa rúca svet pod nohami. Po tom, čo sa prevalil škandál o tom, že zamestnáva sestru pobozkanej úradníčky Roberta Fica, z vlastného synovca spravil šéfa kontroly eurofondov a neter vedúcou na svojom ministerstve a zamestnáva na riadiacich funkciách aj veľký počet svojich rodákov z Komjatíc, objavili sa ďalšie zaujímavé informácie, ktoré sa týkajú jeho syna Andreja. Zamestnanec vysokej školy totiž v tichosti žije na luxusnom ranči, ktorého cena prevyšuje jeho oficiálne príjmy. Už dlhšiu dobu sa pritom špekuluje, že Jahnátek mladší získal lukratívny flek v atómovej elektrárni.

Topkám sa podarilo zistiť, že Jahnátkov syn žije so svojou rodinou na utajenom ranči  neďaleko Nitry v obci Malý Lapáš. Okrem novopostavenej vily sa na pozemku nachádza obrovská dvojgaráž vo veľkosti malého rodinného domu, drevenica, dve voliéry, v ktorých chová vzácne druhy vtáctva. Veľkosť záhrady dokazuje aj to, že na presun po nej využíva malé terénne vozidlo.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Sídlo je strážené viacerými kamerami a obopína ho vysoký kamenný plot. Podľa záberov z Google Street View dokončoval Jahnátek domy iba vlani. Zaujímavé však je, že podľa katastra nehnuteľností tento dom neexistuje a vo vlastníctve je uvedená iba orná pôda a ostatné plochy. Ako sa tridsaťjedenročný asistent na nitrianskej univerzite dostal k vile, je však záhadou. Iné oficiálne príjmy totiž nemá. Podľa katastra nehnuteľností nie je zaťažená hypotékou.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

V utajení

Prekvapujúce však je, že nikde nie je žiadna zmienka o majiteľovi. Žeby sa Jahnátkov syn za svoj ranč hanbil? Aj trvalý pobyt si udáva spolu s manželkou u svojho otca v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Už počas svadby sa objavili informácie, že mladomanželia budú bývať v skromných podmienkach u ministra doma. Susedov sa báť tiež nemusí. Hneď oproti cez cestu si podobnú luxusnú vilu stavia aj sestra  Andreja Jahnátka s manželom.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Dom za 400 tisíc eur!

Keď sme sa snažili zistiť, aký má Jahnátkov dom hodnotu, odmietli nám viacerí realitní makléri z Nitrianskeho kraja nehnuteľnosť oceniť s tým, že by im to mohlo uškodiť v biznise. Po tom, čo sa dozvedeli, kto je majiteľom, sa ospravedlnili . Dvaja nám však pod prísľubom anonymity prezradili, že by sa cena mohla pohybovať okolo 400 tisíc eur. Priemerný Slovák by na takýto dom robil 42 rokov, pod podmienkou, že by neminul ani cent na nič iné.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Flek v atómke?

Podľa nášho zdroja môže byť za raketovým zbohatnutím aj samotný minister. Mladý Jahnátek totiž pracuje údajne v atómovej elektrárni Mochovce. Ako sa tam dostal a na akej pozícii pracuje, je otázne. Dopátrať sa k tejto informácii, je totiž takmer nemožné. Český ČEZ tvrdí, že ich zamestnancom nie je. Rovnako reagovali aj Slovenské elektrárne. Faktom však je, že Andrej Jahnátek chodí ráno do práce v Mochovciach. Pritom podľa našich informácií mal už počas prvej Ficovej vlády cestovať do Prahy na školenia v energetickej oblasti práve do českého ČEZu. Ten to popiera.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Samotný minister odmieta majetok syna ako aj jeho pracovné zaradenie komentovať. „Nikdy som sa v doterajšej politickej kariére nevyjadroval k členom mojej rodiny. Nie sú verejnými činiteľmi, a preto tak neurobím ani v tomto prípade. Jediné, čo môžem povedať je, že uvedené informácie sú plné nepravdivých a skreslených údajov,“ reagoval minister.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu