Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Aktivisti odkazujú Ficovi: Homosexuálov nefinancujte zo štátneho

Martin Macko
Martin Macko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnešná žiadosť niekoľkých aktivistov a poslancov NR SR, aby premiér Robert Fico zastavil financovanie LGBTI ľudí (lesby, gejovia, bisexuáli, transsexuáli a intersexuáli) zo štátnych peňazí, je podľa predstaviteľov mimovládnych organizácií a občianskych združení s týmto zameraním šírenie demagógie a prejav šialenej prokrastinácie.

Martin Macko z Iniciatívy Inakosť povedal, že žiadatelia zavádzajú a šíria nepravdivé informácie o tom, na čo združenia používajú peniaze.

Mnohé aktivity by podľa neho mal vykonávať samotný štát, ktorý delegoval svoje povinnosti v rámci LGBTI agendy práve na neziskové a mimovládne organizácie. To, že tretí sektor významne supluje povinnosti štátu napríklad aj v sexuálnej výchove, podpore a poradenstve pre LGBTI komunity, si myslí aj Romana Schlesinger z Queer Leaders Forum. Vyjadrila sa, že sa už nevládze čudovať takýmto snahám. Nechápe, ako môže v 21. storočí niekto spochybňovať čo i len sexuálnu výchovu v školách. Aktivistom prekáža totiž aj podpora občianskeho združenia Odyseus, ktoré vraj v školách za peniaze štátu rozdáva kondómy aj s návodmi, ako si ich navliecť a ako si užívať sex. Schlesingerová tvrdí, že združenie učí mládež v prvom rade zdravému sexu a to vo veku, keď už aj prieskumy dokazujú, že mladí začínajú aktívne pohlavne žiť.

Macko podotkol, že aj LGBTI ľudia sú platiteľmi daní a finančná podpora ich práv, vyplývajúcich z viacerých medzinárodných dohovorov, je značne oklieštená v porovnaní s krajinami na západ od Slovenska. Schlesinger upozorňuje aj na štátnu finančnú podporu cirkví a cirkevných organizácií, ktoré často zakazujú niektoré prirodzené ľudské činnosti a ľudia ich potom vykonávajú tajne alebo nesprávne či nezdravo.

Štúdiu o tom, prečo odmietnuť politiku LGBTI, adresovanú Ficovi spolu s petíciou s podpismi desaťtisíc občanov, dnes v podateľni Úradu vlády SR odovzdal predseda Inštitútu Leva XIII. Robert Mátéffy, riaditeľka LifeNews Slovakia Jana Ďuricová a predsedníčka Fóra života Marcela Dobešová. Iniciatívu podporuje aj europoslankyňa za KDH Anna Záborská a poslanci Národnej rady SR Branislav Škripek, Richard Vašečka a Štefan Kuffa (všetci OĽaNO). "Vyzývame premiéra, aby zastavil financovanie LGBT homosexuálnej loby. Je zarážajúce, že v čase, keď štát nemá peniaze pre sestričky, pre lekárov a učiteľov, vydáva státisíce eur na podporu rôznych homosexuálnych lobistov, rodových aktivistov, feministky," vyhlásil Mátéffy. "Napríklad na Bábkové divadlo na Rázcestí štát dal minulý rok 30-tisíc eur. Oni robia homosexuálnu propagandu medzi deťmi. Malé deti nabádajú k tomu, aby skúšali experimentovať so svojou sexualitou a dievčatká sa hrali na chlapcov a chlapci na dievčatá," hovorí Mátéffy.

Prekáža mu aj podpora občianskeho združenia Odyseus, ktoré vraj v školách za peniaze štátu rozdáva kondómy aj s návodmi, ako si ich navliecť a ako si užívať sex. "To sú vskutku nehorázne projekty," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu