Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Laššáková: Vypočúvanie prezidenta je nad rámec kompetencií NR

Jana Laššáková
Jana Laššáková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vypočúvanie prezidenta SR Ivana Gašparoviča v parlamente je podľa predsedníčky poslaneckého klubu Smer-SD Jany Laššákovej nad rámec kompetencií najvyššieho zákonodarného zboru.

Ako uviedla Laššáková, podľa toho sa aj poslanci Smeru-SD zachovajú pri prezentácii na úvod mimoriadnej schôdze, o ktorej zvolanie požiadala opozícia. Tá však na otvorenie takejto schôdze nemá dostatok poslancov.

Národná rada SR nebola ani v novembri uznášaniaschopná na mimoriadnej schôdzi parlamentu pri návrhu vysloviť nedôveru ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi. Vládny Smer-SD totiž zabezpečil 10 svojich poslancov, aby 67-členná opozícia mala dostatok hlasov na uznášaniaschopnosť - 76, mohol jej chýbať maximálne jeden poslanec.

Opoziční poslanci predložili návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej má prezident Ivan Gašparovič vysvetliť svoje rozhodnutie nevymenovať na post generálneho prokurátora Jozefa Čentéša. Predseda NR SR Pavol Paška je povinný zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu do siedmich dní od podania návrhu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu