Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sulík je hrdý na SaS: Urobili sme veľa chýb, ale nemáme korupčné kauzy

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) urobila podľa jej predsedu Richarda Sulíka veľa chýb a veľa vecí by dnes robil inak. Ako povedal v rozhovore, s politikou to nie je až také jednoduché.

„Čaká na nás množstvo kadejakých úskalí... Neexistuje vysoká škola, kde vás naučia sa vyhýbať drobným prešľapom, musíte si to odžiť,“ povedal. Zároveň dodal, že SaS síce urobila veľa chýb, ale vždy sa z nich aj dokázala poučiť. „Neurobili sme podstatné chyby. Toto je pre mňa dôležité. Nemáme žiadne korupčné kauzy. Toto je pre mňa osobne mimoriadne dôležitá vec, že strana, ktorú vediem, nemá korupčné kauzy. Máme na čom stavať, máme celkom dobrý základ a môžeme pokračovať,“ uviedol. Volič SaS podľa Sulíka zdvihol ukazovák, ale zároveň im dal šancu ukázať, že to naozaj myslia čestne a úprimne a že sa dokážu chybám aj vyvarovať.

SaS dali pred marcovými parlamentnými voľbami "zabrať" tri veci. „Po prvé to, že všetci naši traja koaliční partneri plus Smer, plus Penta, plus neviem kto všetko, nás obviňovali. Boli sme čierna ovca rodiny, lebo sme odmietli hrať podľa ich pravidiel, odmietli sme otočiť v zásadnej veci,“ konštatoval s tým, že SaS všetci očiernili a povedali, že má nulový koaličný potenciál. Následne prišla kauza odpočúvanie. „I keď sa ukázalo, že všetky odposluchy mali súhlas sudcu. Navyše Galko tie odposluchy nenariaďoval, ale kauza odposluchy nám dala veľmi zabrať,“ zdôraznil. Potom to "zaklincovala" Sasanka. „Žiaľ, moja vlastná hlúposť, hrubá chyba. Takmer nikoho nezaujímalo, že som žiadne kšefty nerobil. Nikto si neuvedomil, že keby Marián Kočner má možnosť ma riadiť alebo niečím vydierať, alebo niečo cezo mňa vie dosiahnuť, tak predsa to video sa nikdy nedostane na svetlo sveta, lebo by ho pekne držal v trezore a občas by mi len pripomenul, že ma drží za citlivú časť tela."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu