Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dzurinda stráca nervy: V parlamente vyštekol na Freša ako zmyslov zbavený!

Pavol Frešo a Mikuláš Dzurinda
Pavol Frešo a Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V sobotu sa má definitívne uzatvoriť nové smerovanie SDKÚ. Strana bude schvaľovať nový program, na ktorom participovali viacerí členovia z nižších úrovní. To zrejme nezvládol bývalý šéf strany Mikuláš Dzurinda, ktorý v stredu slovne zaútočil na súčasného predsedu Pavla Freša pred svedkami priamo v rokovacej sále. Podarilo sa nám zistiť, že Frešovi vyčítal prílišnú demokraciu.


Vyzeralo to ako posledný pokus zvrátiť zmeny, ktoré stranu po sobote čakajú. Viacerí svedkovia incidentu nám potvrdili, že Dzurinda stratil nervy a na Freša vyštekol zopár nepekných slov. Žiadny z nich však nechcel byť menovaný. „Stalo sa to, ale nerád by som prepieral vnútorné veci strany. Pravdou však je, že Mikimu sa nepáči kritika Freša, že nezaviedol demokratické vytvorenie programu už v minulosti,“ povedal nám jeden z členov SDKÚ, ktorý bol pri potýčke.

„Vzhľadom na fyzické proporcie to vyzeralo trošku smiešne, ale dôvodom bola ješitnosť bývalého šéfa. Kričal ako zmyslov zbavený a bol celý červený,“ prezradil nám ďalší svedok. Ako sme sa dozvedeli od viacerých z nich, generálny sekretár strany rozposlal pred ústrednou radou list, v ktorom ich oboznamuje s predloženým programom.

V jednej pasáži však uvádza, že je to prvý raz, čo program vznikol za účasti všetkých. „To sa bývalého predsedu dotklo,“ prezradil ďalší, pričom dodal, že Dzurinda si neodpustil poznámku, že je Frešo neschopný. „Zrejme chce pred radou vyvolať dojem, že diskusia nie je ukončená, aj keď ju schválilo prezídium,“ uviedol nemenovaný poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu