Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čo verejné vystúpenie, to trapas: Toto ukázal Gašparovič Slovákom počas Dňa ústavy!

Prezidentovo vulgárne gesto hitom internetu. Zobraziť galériu (2)
Prezidentovo vulgárne gesto hitom internetu. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Prezident Ivan Gašparovič sa opäť raz vyznamenal. Kým pred týždňom počas 68. výročia SNP jeho čestná stráž hopsala na skladbu s vulgárnym textom v angličtine, tentoraz sa hitom internetu stalo vulgárne gesto, ktoré prezident ukazoval v priamom prenose!

Po tom, čo minulý týždeň prezidentova čestná stráž pobúrila svojím vystúpením viacerých verejných činiteľov a diplomatov vystúpením na letný hit plný vulgarizmov, prezident verejnosť zaujal aj počas víkendu. V deň 20. výročia prijatia ústavy absolvoval niekoľko verejných vystúpení.

V súvislosti s vystúpením prezidentovej čestnej stráže kolujú na internete aj takéto fotokoláže.
Zobraziť galériu (2)
V súvislosti s vystúpením prezidentovej čestnej stráže kolujú na internete aj takéto fotokoláže.  (Zdroj: Facebook)

No a ako sa to už pomaly stáva zvykom, Gašparovič sa opäť raz, zjavne nechcene, postaral o zábavu Slovákov. Počas sobotného programu Leteckých dní na Sliači zapálene rečnil o udalostiach z roku 1992 a problémoch Európskej únie, keď zrazu vytasil prostredník a niekoľko sekúnd tak do kamery ukazoval vulgárne gesto.

Prezidentov vztýčený prst však nebol jediným trápnym momentom v deň okrúhleho výročia prijatia ústavy. Galaprogram, na ktorom sa zúčastnil a vystupoval Gašparovič, pokračoval na nádvorí Bratislavského hradu ešte v ten večer. Za hodinový priamy prenos v RTVS a poskytnutie väčšej časti techniky Kancelária NR SR zaplatila vyše 92-tisíc eur. Napriek tomu, že na veľkolepý večer boli pozvané stovky hostí a vynaložené veľké peniaze, kvôli dažďu sa diváci sledujúci priamy prenos vo svojich televízoroch pozerali na takmer prázdne hľadisko. Chlad a upršané počasie zjavne odradili pozvaných hostí od účasti.

Ďalšia trápna situácia nastala, keď sa manželka ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka Jarmila Lajčáková Hargašová pokúsila o vtip. Ústava je totiž podľa nej ťažká kniha hmotnosťou aj obsahom. Problém je však ten, že Ústava Slovenskej republiky obsahuje len niekoľko desiatok strán. Okrúhle výročie Dňa ústavy sa tak Slovákom rozhodne zapíše do pamäti. Otázne však je, čo si z neho zapamätajú.

Prezident Ivan Gašparovič v zápale diskusie.
Zobraziť galériu (2)
Prezident Ivan Gašparovič v zápale diskusie.  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu