Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia uzavrela podpisovú kauzu hnutia 99 %: Takýto je verdikt!

Ivan Weiss
Ivan Weiss (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie hárkov, na ktorých základe ministerstvo vnútra zaregistrovalo hnutie 99 percent, polícia uzavrela.

Uvádza to webový portál denníka Sme. Trestné stíhanie zastavila, pretože sa nestal trestný čin. Policajti preverovali, či podpisy na hárkoch boli pravé. Desať dní pred voľbami na možné falšovanie upozornil aj policajný prezident Jaroslav Spišiak.

Ivan Weiss z 99 percent aj ďalší členovia sa vtedy verejne sťažovali na policajné preverovanie podporovateľov. Policajti za nimi chodili domov a pýtali sa, či hárky podpísali. Mnohí to mali poprieť. Aj denník SME informoval, že niektorí údajní podporovatelia hnutia už dávno zomreli alebo sú bezvládni. Weiss obvinenia odmietal. Teraz predseda hnutia hovorí, že budú trvať na trestnoprávnej dohre, prinajmenšom vo vzťahu k Spišiakovi. Čaká tiež na vysvetlenie, kde zlé podpisy v hárkoch našli.

Hnutie, ktoré malo masívnu kampaň, teraz chystá krátky videodokument o udalostiach pred voľbami. Jeho obsah by podľa Weissa "v každej krčme nazvali odžubom volieb 2012". Vo voľbách získali 1,58 percenta, čo bolo zhruba 40.000 voličov, uvádza okrem iného portál denníka Sme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu