Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lipšic zneužíva Gorilu pre svoju vlastnú slávu, tvrdí Fico

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister vnútra Daniel Lipšic zneužíva kauzu Gorila pre svoju vlastnú slávu. Vyhlásil to dnes predseda Smeru-SD Robert Fico, podľa ktorého v tomto prípade minister vnútra zneužíva právomoci verejného činiteľa a zasahuje do vyšetrovania.

Lipšicovi odkázal, že sa správa ako farizej. Keď bol ministrom vnútra, nepovedal ku kauze ani slovo. "Rok a pol ani pol slova," povedal Fico s tým, že len čo sa rozpadla vláda, nikto ho nekontroluje, robí si svoju vlastnú kampaň. "Už je z neho veľký Cattani," dodal Fico. Lipšic však podľa neho nemá žiadny záujem kauzu vyšetriť, pretože bol ministrom spravodlivosti v čase, keď sa rozhodovalo o privatizácii Slovenských elektrární a ministerský post zastával aj vďaka tomu, že sa kupovali poslanci.

Minister vnútra Daniel Lipšic v nedeľu vyhlásil, že predseda najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Robert Fico sa dlhodobo snaží, aby v kauze Gorila nefiguroval, je však jediným aktérom z aktívnych politikov, ktorý do bytu na Vazovovej ulici, spomínaného v spise Gorila, chodil. Ako zdôraznil, do bytu nechodil ani Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS), ani Béla Bugár (Most-Híd) a ani Gabriel Palacka. "Ja pevne verím a držím mu palce, aby konečne nabral odvahu a konečne sa priznal po niekoľkých týždňoch, lebo celkom zjavne sa tam nerozprávali len o Coca-Cole, ale aj o iných veciach," dodal minister s tým, že Fico je jeden z podozrivých. Lipšic sa preto nečuduje, že šéf Smeru spochybňuje vyšetrovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu