Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico po rokovaní: Radičová opäť potvrdila svoju neschopnosť

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Viac ako 12-hodinové rokovanie Národnej rady (NR) SR o opozičnom návrhu na odvolanie premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) podľa šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica preukázalo, že predsedníčka vlády nie je schopná vysvetliť prešľapy svojej vlády.

"Najvýznamnejší záver tohto dlhého rokovania je to, že premiérka Radičová absolútne nič nevysvetlila, na nič neodpovedala, boli to samé frázy a prázdne slová. Potvrdila opäť svoju neschopnosť," reagoval krátko po neúspešnom pokuse o vyslovenie nedôvery, ktorý pri záverečnom hlasovaní podporilo iba 69 opozičných poslancov. Na odvolanie člena vlády je pritom potrebných minimálne 76 hlasov.
      
Napriek tomuto výsledku malo podľa Fica celonočné rokovanie parlamentu svoj význam. "Vládna koalícia hlasovaním posvätila stranícky klientelizmus, ktorý je dnes v takom rozsahu, ako ešte nikdy nebol, najmä ak si zoberieme prípady prenájmu budovy v Košiciach alebo korupcie v bezprostrednej blízkosti premiérky," zdôraznil líder Smeru-SD s tým, že povinnosťou jeho strany ako najsilnejšieho opozičného subjektu bolo na tieto pochybenia poukázať.
      
"Nemám nič s korupciou a ani nebudem mať,"
vyhlásila dnes ráno vo svojom záverečnom vystúpení na mimoriadnej schôdzi NR SR Radičová. Práve obvinenia z korupcie boli pritom jedným z dôvodov, prečo sa Smer-SD a SNS rozhodli odvolanie predsedníčky vlády iniciovať.
      
Radičová si myslí, že ministri aj koaliční poslanci dali opozícii počas rozpravy veľmi presné a jasné odpovede na jej otázky. "Rozumiem, že argumenty, ktoré tu odzneli, opozícia nemusí prijať. Je to vaše právo, ale naozaj nebudem opakovať vládny program, odpočet za prvý rok, svoje odpovede na dokola kladené tie isté veci, lebo to je klasická stratégia politického marketingu," vysvetlila premiérka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu