Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fico sa priznal americkému diplomatovi: Chcem vládnuť s Dzurindom!

Fico sa chcel zblížiť s úhlavným nepriateľom Zobraziť galériu (2)
Fico sa chcel zblížiť s úhlavným nepriateľom

BRATISLAVA – Iba pred pár hodinami zverejnil Wikileaks na novej stránke vyše 2 415 dokumentov. Niektoré sa opakujú, ale nájdu sa aj také, ktoré prinášajú nové informácie. Jednou z nich je aj dokument zo stretnutia vtedajšieho premiéra Roberta Fica a amerického Chargé d´Affaires. Ficove priznanie stojí za to.

Stretnutie je z augusta 2009, teda rok pred parlamentnými voľbami, keď sa Fico púšťal do ostrého konfliktu práve s SDKÚ Mikuláša Dzurindu. Diplomatovi sa sťažoval, že Dzurinda robí chybu, keď verejne vyhlasuje, že s Ficom do vlády nepôjde. „Fico vyhlásil, že najlepšou voľbou pre Slovensko po voľbách v roku by bola veľká koalícia Smer-SDKÚ. Tá by poskytovala stabilitu a pevnosť ,“ píše v správe zamestnanec americkej ambasády, ktorého meno Wikileaks tentokrát zverejnilo, tak ako aj na všetkých dnes zverejnených listoch.

Fico na stretnutí prisľúbil, že bude americkú ambasádu informovať o vyšetrovaní firmy Interblue Group v prípade ak sa bude obvinenie týkať amerických občanov.

Dzurinda po voľbách naznačil, že na neho niekto tlačil, aby išiel do spolupráce s Ficom. "Pán Fico mi už mesiac-dva mesiace posiela odkazy po rôznych ľudí, ako sa máme zblížiť, ako sa máme stretnúť.  Ja sa nenechám ani zastrašiť, ani kúpiť," povedal Dzurinda s tým, že sa Fico správa ako ohrdnutá nevesta.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu