Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Matovič obviňuje koalíciu z korupcie

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec a šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič obviňuje koaličných kolegov z korupcie. Podľa dnešného vydania denníka Sme mu o bratí úplatkov SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd mal hovoriť minister obrany Ľubomír Galko (SaS).

"Stále nechcem uveriť, že žijem v koalícii, kde strany majú svojich vyberačov, sú v nich financmajstri, ktorí spravujú čierne fondy," citoval denník Matoviča. Minister Galko nechcel jeho slová komentovať. Podľa Matoviča však šéf rezortu obrany nemá na to dôkazy.

Poslanec poukázal aj na šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského, o ktorom tvrdí, že mu poradil, aby pre stravné lístky vydieral koalíciu pri hlasovaní o Zákonníku práce. "Hrušovský mi sám hovorí, v tejto koalícii nič nedosiahneš, ak nebudeš vydierať," povedal Matovič v rozhovore pre Sme. Hrušovský mal vraj rokovať s predsedom SNS Jánom Slotom, ktorý má údajne blízko k firme Doxx, ktorá podniká aj v dodávaní stravných lístkov.

Matovič sa zamýšľa nad tým, či za takýmto konaním bývalého predsedu KDH Hrušovského nie je silná protificovská loby, ktorá hľadá zámienku, ako by sa Ficovi hodila okolo krku. Potrebovala vyvolať vnútrokoaličný spor, takže mala vyprovokovať lídra Obyčajných ľudí, aby nepodporil Zákonník práce. Tým by mohli poukazovať na SaS, že nedodržala slovo a že sa tak v súčasnej koalícii nedá fungovať. Za najväčšieho ficovca v KDH označil Pavla Abrhana a ľudí okolo neho, ale aj Pavla Hrušovského. Tomu Matovič nestojí za komentár.

Príkladom čistého lobistu v parlamente je podľa neho Stanislav Janiš z SDKÚ-DS. "Niekto mu dá niečo do ruky a on to presne číta. To bolo teraz vidieť pri gastrolístkoch. On čítal argumenty lobingovej firmy nabrífovaný od nich," upozornil Matovič v rozhovore.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu