Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovské sklamanie: Kristina, na finále zabudni!

Kristina na vystúpení v Nórsku Zobraziť galériu (6)
Kristina na vystúpení v Nórsku

BRATISLAVA/OSLO – Nevyšlo to! Po veľkých očakávaniach a nádeji, že Kristina (22) uspeje v nórskom Osle so skladbou Horehronie, prichádza sklamanie. Rodáčke zo Svidníka sa včera večer nepodarilo prebojovať do finále 55. ročníka pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2010.

Víťazka slovenskej Eurovízie, Kristína Peláková, reprezentovala Slovensko na medzinárodnej úrovni v Osle. Počas včerajšieho semifinálového kola vystúpila ako štvrtá v poradí. Na rozdiel od predchádzajúcich konkurentov sa jej podarilo rozprúdiť atmosféru v osemnásťtisícovej nórskej aréne, odkiaľ sa prenos vysielal.

No ani to nestačilo, pretože sa jej v konkurencii sedemnástich krajín nepodarilo z prvého semifinálového kola postúpiť. Napriek tomu, že sa nedostala do finále, za svoj výkon sa rozhodne nemusí hanbiť. Ako odznelo počas včerajšieho priameho prenosu na Jednotke, Kristina bola so sebou spokojná. „Vraj to bolo úplne stopercentné. Cítila podporu nielen zo strany slovenských fanúšikov, ale aj konkurencie,“ sprostredkoval pocity našej reprezentantky Roman Bomboš, ktorý vysielanie komentoval na obrazovkách verejnoprávnej televízie.

O finálovej zostave rozhodovali esemeskujúci diváci a odborná porota v pomere 50:50. V súvislosti s hlasovaním treba upozorniť, že žiadna krajina nemohla posielať správy svojmu vyslancovi. Interpreti, ktorí sa prebojovali do finále, sú v tabuľke pod článkom zvýraznení červenou farbou. Druhé semifinálové kolo sa uskutoční vo štvrtok 27. mája, samotné finále v sobotu 29. mája. Obe odvysiela prvý program Slovenskej televízie o 21:00.

O absolútne víťazstvo zabojuje dovedna 25 krajín. Po včerajšku ich poznáme desať, rovnaký počet postúpi z druhého semifinále. Zvyšných päť má zaručenú miestenku automaticky. Sú to: Francúzsko, Nemecko, Anglicko, Španielsko a Nórsko. Prvé štyri krajiny kvôli tomu, že sú zakladajúcimi členmi Eurovision Song Contest, posledná spomínaná zasa z dôvodu, že ich reprezentant Alexander Rybak minulý rok na tejto medzinárodnej šúťaži zvíťazil.

Tabuľka: Poradie, v akom počas včerajšieho semifinálového kola krajiny súťažili. Intepreti, ktorí postupili do finále, sú označení červenou farbou.

#

Krajina

Interpret

Názov skladby

1. Moldavsko Sunstroke Project & Olia Tira Run Away
2. Rusko Peter Nalitch & Friends Lost And Forgotten
3. Estónsko Malcolm Lincoln Siren
4. Slovensko Kristina Horehronie
5. Fínsko Kuunkuiskaajat Työlki Ellää
6. Lotyšsko Aisha What For?
7. Srbsko Milan Stanković Ovo Je Balkan
8. Bosna a Hercegovina Vukašin Brajić Thunder And Lightning
9. Poľsko Marcin Mroziński Legenda
10. Belgicko Tom Dice Me And My Guitar
11. Malta Thea Garrett My Dream
12. Albánsko Juliana Pasha It's All About You
13. Grécko Giorgos Alkaios & Friends OPA
14. Portugalsko Filipa Azevedo Há Dias Assim
15. Macedónsko Gjoko Taneski Jas Ja Imam Silata
16. Bielorusko 3+2 Butterflies
17. Island Hera Björk Je Ne Sais Quoi
 
VIDEO: Kristinine semifinálové vystúpenie v Osle.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu