Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Chytili rozviedčika, ktorý mal vynášať tajné spisy: Podľa Kaliňáka je hrdina!

Kaliňák má na krku škandál
Kaliňák má na krku škandál

BRATISLAVA – Exminister obrany Ľubomír Galko a šéf vojenského spravodajstva našli zdroj únikov tajných informácií, ktoré sa objavili v médiách. Kaliňák odmieta, že by ho poznal, podľa neho je to hrdina.

Vďaka tomu, že Robert Kaliňák a následne aj denník Pravda zverejnili spis novinárky Vandy Vavrovej, začalo Vojenské obranné spravodajstvo podnikať kroky, aby sa zistilo, odkiaľ tento spis unikol. Keďže mal k nemu prístup iba úzky okruh ľudí, mali sa práve títo včera podrobiť detektoru lži.

Všetci prešli negatívne až na jedného, ktorý sa mu odmietol podrobiť. Následne šéf rozviedky vykonal viaceré úkony, na základe ktorých mal byť usvedčený. "Riaditeľ VOS Pavol Brychta okamžite nariadil ďalšie úkony v zmysle smerníc. Tento pracovník bol ihneď preradený na pracovisko, kde nedochádza k styku s utajovanými skutočnosťami a pripravuje sa trestné oznámenie," uviedol Galko. Prepojenie na Kaliňáka sa podľa exministra zatiaľ nepotvrdilo. Kaliňák toto vyľúčil a tvrdil, že väčšinou všetky materiály dostal, až keď ho už mali médiá.

Exminister Kaliňák v reakcii na Galkovu tlačovú konferenciu vyhlásil, že je zarážajúce, že človek, ktorý je od stredy civilom, chodí po ministerstve obrany. Galko podľa neho ohrozuje bezpečnostnú situáciu Slovenska a nevie si predstaviť, ako na to zareaguje NATO. "je to medzinárodný škandál," dodal Kaliňák. Navyše odmietol, že by poznal rozviedčika, ktorý má byť z únikov vinný.  "Ten, ktorý tieto informácie poskytol chcel poukázať na nezákonné odpočúvania. Je hrdina a je Ústavou chránený," dodal exminister vnútra.

Galko tlačovka - zvrat

 

Tlačovka Kaliňák

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu