Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia v Nitre: Muža pred kostolom zasiahol blesk, na mieste zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa/Beny)

NITRA – Obrovská tragédia sa stala včera podvečer v parčíku oproti kostolu v Nitre. Muža, ktorý stál pod stromom, zasiahol blesk. Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov, sa mu už život zachrániť nepodarilo.

Búrky nás sprevádzajú po celý týždeň, tá včerajšia v Nitre mala tragické následky. 36-ročného Františka zabil blesk. Podľa informácií televízie JOJ, František stál sám pod stromom v parčíku na Piaristickej ulici oproti kostolu.

Život sa mu nepodarilo zachrániť aj napriek tomu, že záchranári prišli na miesto rýchlo. Svedkovia pre televíziu opísali, že videli ako František po zásahu bleskom klesol k zemi. Podľa informácií televízie mal František pochádzať z obce Veľký Cetín pri Nitre. Presnú príčinu smrti určí až súdna pitva.

Ako sa chrániť pred bleskom?

Počas búrky nikdy nezostávajte pod osamoteným stromom. Blesky väčšinou udierajú do vysokých objektov. Ak stojíte pod stromom, môže zasiahnuť aj vás.

Vo všeobecnosti platí, že ak je strom vysoký 5 metrov, bezpečná vzdialenosť začína 5 metrov od neho alebo tam, kde končí jeho koruna. Najnebezpečnejšie je zostať priamo pri kmeni.

Viac o téme: SmrťBúrkaBleskNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu