Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najhoršie obavy sa naplnili: Na rieke v L. Hrádku sa prevrátil raft s rodinou, mama neprežila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR/Radovan Stoklasa)

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Najsmutnejšie obavy sa, žiaľ, potvrdili. Hasiči vytiahli bezvládne telo ženy krátko po 15-tej hodine. Rodinka sa vybrala splavovať rieku Belá v Liptovskom Hrádku, raft sa s nimi prevrátil. Tri deti a muž sa zachránili, žena (†37) zomrela.

Informáciu o úmrtí 37-ročnej ženy potvrdila hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane leteckých záchranárov. V blízkosti mestskej časti Liptovského Hrádku Dovalovo na rieke Belá sa počas splavovania rieky prevrhol raft s päťčlennou posádkou. 

Tri malé deti a muž sú momentálne mimo nebezpečenstva, bezvládne telo ženy vytiahli krátko po 15-tej hodine. Ženu našli mŕtvu asi 130 metrov od miesta nešťastia, informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslav Kapusniak. Raft sa prevrátil okolo obeda. Deti mali záchranné vesty. Po tom, čo ich hasiči vytiahli, boli prevezené do nemocnice. 

Podľa ďalších informácií z riaditeľstva HaZZ v Žiline ide o slovenskú rodinu z Bratislavy. V mieste nešťastia už pristál aj záchranársky vrtuľník z Popradu. "Lekárka leteckých záchranárov si prevzala do svojej starostlivosti muža a približne štvorročného chlapca. Obaja utrpeli len povrchové poranenia, ktoré si nevyžiadali letecký transport do nemocnice, ostali teda ponechaní v starostlivosti pozemnej záchrannej službe," spresnila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková s tým, že ďalšie dve zranené deti boli prevezené do nemocnice pozemne. Na mieste je aj polícia. 

 

 

Viac o téme: ZáchranaRaftovanieLiptovský Hrádok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu