Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Polícia zverejnila arogantné správane v kolóne: Slováci sa hádajú, kto je v práve

Vybrzďovanie v Bratislave
Vybrzďovanie v Bratislave (Zdroj: Foto: FB Polícia)

BRATISLAVA - Aj vy ste si mysleli, že ak jazdíte v kolóne, nič iné vám neostáva, len ju celú poctivo vystáť? Zrejme ste sa mýlili. Policajti totiž zverejnili video, ako sa veci majú a čo robiť.

Aj vám sa stalo, že stojíte v siahodlhej kolóne a odrazu vás zľava obieha drzý vodič, ktorý sa chce zaradiť rovno v lieviku áut, do ktorého sa vy blížite aj desiatky minút? Neverili by ste, ale tento drzý vodič je podľa polície v práve. Na sociálnej sieti zverejnila video vodiča, ktorý svojou jazdou obmedzuje ostatných. Situácia vznikla v Bratislave v smere na Most Apollo. "Práve kvôli takýmto obmedzovačom vznikajú zbytočné kolóny," napísala polícia. 

Po zhliadnutí videa nám isto dajú mnohí vodiči jazdiaci v hlavnom meste za pravdu. Podobné situácie vznikajú naozaj často. S nervami čakáte pekne zaradení v kolóne, berúc ohľad na ostatných vodičov, ktorí sú na tom rovnako, a krok po kroku sa posúvate do svojho cieľa. 

Vodiči diskutujú

Na internete sa rozprúdila vášnivá debata, ktorý z vodičov bol v tomto prípade v práve. Ako diskutujúci priznali, sami zažili situáciu, že vodič sa nezaradí do kolóny za vami, ale zľava ju chce celú obehnúť a zaradiť sa pred vás a pred celý rad áut. Stáva sa, že jeden z vodičov stojaci v obrovskej kolóne desiatok áut z nej vyjde do ľavého pruhu, pričom ostáva na svojej úrovni, akoby jazdil ďalej riadne v kolóne. Všetko robí s jediným úmyslom. Zabrániť drzému vodičovi obehnúť poctivo v kolóne idúce autá. 

Polícia situáciu vysvetlila 

Polícia zverejnila video a jazdou vodiča bielej škodovky, ktorý pochybil, sa zaoberá."S fanúšikom, ktorý nám poslal video, sme v kontakte a tohto vodiča budeme s jeho pomocou riešiť," napísala. "Ide o typickú situáciu striedavého radenia. Práve ním sa má zabezpečiť plynulosť v cestnej prmávke," vysvetlil policajný viceprezident.  

Policajný viceprezident Ľubomír Ábel celú situáciu na videu vysvetlil.

Ľubomír Ábel vysvetľuje pripájanie zľava

 

Viac o téme: Jazda VodičVybrzďovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu