Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strašná tragédia pri Sabinove: Nehoda džípu s deviatimi študentmi, traja (†17,17,18) mŕtvi!

Džíp sa mal pri nehode prevrátiť. Zobraziť galériu (2)
Džíp sa mal pri nehode prevrátiť. (Zdroj: HaZZ)

LÚČKA - K dopravnej nehode motorového vozidla došlo v sobotu niekoľko minút po polnoci v obci Lúčka v chatovej oblasti Lúčka-Potoky v okrese Sabinov. V džípe Suzuki Vitara s otvorenou strechou sa malo viezť deväť mladých ľudí. Na mieste zomreli tri osoby. Potvrdil to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Dráma v Bratislave: FOTO Zásah hasičov, dve uzamknuté deti v autách na dvoch miestach naraz

"Jednu osobu hasiči do príchodu zdravotníkov oživovali. Ďalších päť zranených študentov previezli do nemocnice," priblížil operačný dôstojník. V aute sa mali viezť štyria chlapci a päť dievčat. Na mieste zasahovali štyria hasiči z Lipian s jedným kusom techniky. 

Podľa informácií TV Markíza boli dvaja chlapci, Daniel (†17) a Ján (†18), po nehode na mieste mŕtvi. Luciu (†17) sa najskôr záchranárom podarilo oživiť, no zraneniam podľahla po príchode do nemocnice. Ďalších šesť študentov taktiež poodvážali záchranky.

V prešovskej nemocnici skončili dve 18-ročné dievčatá a 19-ročný chlapec. "Jedno z dievčat má poranenia v oblasti hrudníka a driekovej chrbtice, druhé utrpelo poranenia v oblasti hlavy a tržné a povrchové rany na celom tele. Chlapec má poranenú hlavu, ale je v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života," povedala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková pre TV JOJ. Zvyšní traja 18-roční účastníci havárie sú hospitalizovaní v nemocnici v Starej Ľubovni a sú stabilizovaní. Jeden z nich má vážne zranenia.

Strašná tragédia pri Sabinove:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hazz/TV JOJ)

Šoférovi Slavomírovi, ktorý nehodu prežil, namerali v dychu 0,42 promile alkoholu. Tínedžeri na neďalekej chate pravdepodobne oslavovali práve jeho 18. narodeniny, ktoré mal pred týždňom.

Znalec z odboru dopravy pre televíziu JOJ potvrdil, že auto sa našlo v protismere svojej jazdy. Z kopca po rozbitej asfaltovej ceste išlo neprimeranou rýchlosťou. Pravdepodobne neudržalo rovnováhu, prevrátilo sa a narazilo do stromu.

Vyšetrovatelia však údajne pracujú aj s inou verziou, a to, že v džípe neboli všetci študenti, ale auto narazilo do skupinky mladých chodcov. Zatiaľ sa však nepotvrdila.

Viac o téme: NehodaSabinovLúčka-Potoky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu