Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gymnazisti z Michaloviec zažili hororový návrat z lyžovačky: FOTO nočnej drámy, jeden mŕtvy!

Dráma pri Žiline Zobraziť galériu (4)
Dráma pri Žiline (Zdroj: Foto: HAZZ)

ŽILINA - Študenti michalovského gymnázia ostali poriadne vystrašení. V noci zo soboty na nedeľu sa vracali domov z lyžovačky v Rakúsku, keď ich zobudil silný náraz. Do cesty im vletel vodič na Renaulte Megane. Desivý náraz, žiaľ, neprežil. Vystrašených študentov ratoval sám riaditeľ gymnázia a učitelia.

"Bol to pre nás šok. Študenti v autobuse situáciu ťažko znášali, zľakli sa," opísal šokujúcu udalosť riaditeľ Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach Rudolf Gadomský. Ako ďalej uviedol, pedagógovia začali okamžite študentov upokojovať. Sám riaditeľ sa postaral o tom, aby osobne prezreli každého žiaka, či je v poriadku, aj napriek pohotovému zásahu záchranárov.

Študenti postupne vyšli z autobusu von, kde kontaktovali svojich rodičov. "Všetky záchranné zložky pracovali perfektne. Záchranári a hasiči boli veľmi ústretoví a starostliví," pochválil prácu záchranárov riaditeľ. Gymnazisti, našťastie, neutrpeli vážne zranenia. Podľa prítomných sa dá hovoriť o psychickom šoku, ktorý ale spoločne prekonali.

Náhradný spoj pre študentov a pedagógov prišiel podľa slov riaditeľa školy do hodiny. Následne išli všetci pre zranených cestujúcich do žilinskej nemocnice, odkiaľ sa pobrali do Michaloviec. Tam dorazili okolo pol deviatej v nedeľu ráno.   

Gymnazisti z Michaloviec zažili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Nešťastie sa stalo v nedeľu krátko po plnoci na ceste I/18 v katastri obce Stráňavy. Marián na Renaulte Megane išiel smerom zo Strečna do Žiliny, pričom z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim autobusom Scania, ktorý viedol 43-ročný vodič z okresu Michalovce.

Gymnazisti z Michaloviec zažili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Ako informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, vodič autobusu následne zišiel mimo cestu, kde narazil do stromu a dopravnej značky. Renault odrazilo mimo cestu vpravo v smere jazdy na Žilinu. Na mieste zasahovali do niekoľkých minút od oznámenia privolaní záchranári. "40-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. 43-ročný muž utrpel zranenia chrbtice, 18-ročný mladý muž utrpel povrchové poranenia hlavy a 17-ročná dievčina poranenia hrudníka. Všetkých troch sme previezli do nemocnice v Žiline," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Po ošetrení zranených prepustili do domáceho liečenia.

Gymnazisti z Michaloviec zažili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Hasiči vyslobodili z vozidla telo usmrtenej osoby pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru. Zasahovalo sedem hasičov s dvomi kusmi hasičskej techniky. V autobuse sa viezlo 32 detí a 12 dospelých.  

Viac o téme: NehodaTragédiaŽilinaStrečno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu