Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V uliciach vyčíňajú falošní policajti! Pri Lučenci dali žene pokutu, prišla o dôchodok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LUČENEC - O 450 eur pripravili v utorok 2. februára dvaja doposiaľ neznámi páchatelia 75-ročnú dôchodkyňu z obce Budiná v okrese Lučenec.

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. „V uvedený deň okolo 17.30 h obaja muži prišli k rodinnému domu poškodenej v Budinej a predstavili sa ako policajti. Pod zámienkou, že jej vnuk nedaním prednosti v jazde spôsobil dopravnú nehodu a teraz musí zaplatiť škodu inak mu zadržia vodičský preukaz, od nej vylákali 450 eur,“ priblížila hovorkyňa s tým, že po odchode mužov sa poškodená skontaktovala s vnukom. „Až vtedy zistila, že ju podviedli, lebo vnuk žiadnu dopravnú nehodu nespôsobil,“ doplnila.

Podľa popisu bol prvý muž nižšej, silnejšej postavy vo veku približne 35 rokov. Mal oblečené tmavé nohavice, tmavú bundu a zelenú reflexnú vestu. Na hlave mal čiernu šiltovku. Druhý bol vysoký, štíhly a mal približne 40 rokov. Oblečený bol v tmavých nohaviciach, čiernej bunde a na hlave mal čiernu šiltovku. „Žiadne označenie polície na sebe nemali,“ dodala Faltániová.

Polícia v Lovinobani už začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. „Prípad je v štádiu vyšetrovania, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,“ konkretizovala hovorkyňa.

Ako spomenula na záver, od začiatku tohto roka polícia v Banskobystrickom kraji eviduje už päť takýchto prípadov. „Apelujeme preto na príbuzných všetkých seniorov, aby im dohovorili a vysvetlili, ako majú postupovať, keď majú telefonát ohľadom požičania peňazí alebo prídu za nimi cudzie osoby. Seniorom radíme, aby peniaze nikdy nedali cudzej osobe,“ zdôraznila Faltániová.

Viac o téme: LučenecBudiná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu