Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Toto je Tibor (†24), ktorý zahynul na D2: Detaily hrdinského činu, zaplatil najvyššiu cenu

Hrdina Tibor chcel pomôcť, nešťastne zahynul Zobraziť galériu (4)
Hrdina Tibor chcel pomôcť, nešťastne zahynul (Zdroj: Foto: Odťahovka.sk, Facebook)

LOZORNO - Obrovská tragédia, ktorá sa stala dnes ráno na diaľnici D2 v smere do Bratislavy, vháňa slzy do očí. Statočný Tibor (†24) bol svedkom zrážky kamióna a renaulta. Pohotovo zastavil a vodičovi komiónu bežal na pomoc. Stalo sa však neuveriteľné nešťastie. Pri poskytovaní prvej pomoci do Tibora vrazilo BMW, na mieste, žiaľ, zomrel.

Hrdinský čin Tibora (†24) a vážna nehoda s tragickým koncom otriasla celým Slovenskom. Na diaľnici D2 v smere do Bratislavy sa po pol siedmej ráno z doposiaľ presne nezistených príčin zrazil Renault Espace s nákladným autom mercedes. Obe vozidlá išli v rovnakom jazdnom pruhu.

Osudový hrdinský čin

Po desivej zrážke sa kamión prevrátil a narazil do stredových betónových zvodidiel. Svedok nehody 24-ročný Tibor, ktorý práve uvedeným úsekom prechádzal so svojim autom, zastavil za prevráteným kamiónom a okamžite bežal na pomoc vodičovi. "Počas poskytovania pomoci došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu muža a osobného motorového vozidla BMW, idúceho vo vedľajšom jazdnom pruhu. Vodič vozidla BMW zrážke s 24-ročným mužom zabrániť už pre krátku vzdialenosť nedokázal," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

FOTO Toto je Tibor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Na mieste bezprostredne po ohlásení zasahovali privolaní záchranári. "24-ročný muž utrpel vážne zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. 25-ročného a 33-ročného muža sme s ľahkými poraneniami previezli do nemocnice v Malackách, 62-ročná žena utrpela taktiež ľahké poranenie a previezli sme ju do nemocnice na bratislavských Kramároch," opísal hovorca záchranárov Boris Chmel. Dvaja zranení ľudia sa viezli v renaulte, tretím bol vodič kamióna. 

Podľa profilu na sociálnej sieti nebohý Tibor študoval automobily, lode a spaľovacie motory na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Medzi kamarátmi bol veľmi obľúbení, miloval autá a kamióny. Rodina, priatelia, známi, ale aj široká verejnosť je z nešťastia šokovaná.

FOTO Toto je Tibor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Odťahovka.sk)

Zasahovali všetky záchranné zložky

Prevrátený kamión blokoval oba jazdné pruhy diaľnice. Zasahujúci hasiči z Malaciek a Bratislavy poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc, vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia a pomáhali pri prevracaní kamiónu naspäť na kolesá, informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.  

FOTO Toto je Tibor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HaZZ)

Premávka na nevyhnutne potrebný čas bola v oboch smeroch obmedzená, usmerňovali ju policajti. O pol dvanástej dopoludnia sa podarilo následky tragickej nehody odstrániť. "Ďalšie okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom v súčasnosti prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrel policajný hovorca. 

Názor dopravného experta

Podľa slov Jána Bazovského išlo o veľmi stresujúcu situáciu, keď sa už, žiaľ, nebohý Tibor stal svedkom dopravnej nehody. Je pochopiteľné, že ak ide o ľudský život, účastníka nehody, ktorý chce pomôcť, nenapadne v šokujúcej situácii obliecť si reflexnú vestu alebo osadiť výstražný trojuholník, a až tak bežať na pomoc.

Podľa slov dopravného experta, chybu robí polícia. Neustále pokutuje vodičov za nedodržiavanie predpísanej rýchlosti, pričom ich neupozorňuje a nijakým spôsobom nerieši dodržiavanie predpísanej vzdialenosti medzi idúcimi autami. Práve tá je potrebná na to, aby vodiči stihli včas zareagovať a následne ubrzdiť. "Ide o vzdialenosť, ktorú prejde vodič pri okamžitej rýchlosti za dve sekundy," zdôraznil Bazovský a ako príklad uviedol, že na nemeckých diaľniciach je rýchlosť neobmedzená, čo sa osvedčilo, a k nehodám vo zvýšenej miere nedochádza.

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieDopravná nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu