Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vážna nehoda pri Komárne: Piati zranení, ženu prevážal vrtuľník, bojuje o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

NITRA/BRATISLAVA - Vážna dopravná nehoda sa stala ráno pred obcou Patince. Pri zrážke dvoch áut sa zranilo päť ľudí, z toho jedna žena vážne. Pod haváriu sa podpísala rýchlosť, poľadovica, zlá viditeľnosť a nepriaznivé počasie.

Ako informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová, nehoda s ťažkým zranením sa stala o pol ôsmej ráno pred obcou Patince v okrese Komárno. Vodička Renaultu Clio pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. Dostala šmyk a prešla do protismeru, kde sa čelne zrazila so Škodou Fábia.

Krátko po desivej zrážke zasahovali na mieste privolaní záchranári. "Jednu ženu sme v kritickom stave letecky previezli do nemocnice v Nových Zámkoch. Ošetrili sme aj štyri ďalšie osoby, ktoré boli pri vedomí. Utrpeli poranenie hrudníka, ramena a zlomeninu dolnej končatiny," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Pri nehode sa teda zranila celá posádka renaultu. Vodičku a dve spolujazdkyne previezli záchranári do nemocnice v Komárne. 40-ročná vodička škody bola taktiež prevezená do komárňanskej nemocnice. "Obidvom vodičkám bude v nemocnici odobratá krv na zistenie alkoholu. Na vozidlách vznikla predbežne škoda vo výške 15 tisíc eur," doplnila Bruchterová. Presná príčina a miera zavinenia nehody je v štádiu vyšetrovania.

Polícia apeluje na vodičov

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, vodičov, chodcov a cyklistov k mimoriadnej opatrnosti na cestách. Kombinácia dažďa, mrholenia, námrazy a tmy si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Vodiči by si preto mali pamätať, že jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam.

Dôležité je jazdiť opatrne, medzi vozidlami dodržiavať bezpečnú vzdialenosť a brzdiť uvážene a včas. "Jazdite preto tak, aby ste sa vždy vrátili k svojim blízkym a majte na pamäti, že radšej stratiť v živote minútu, ako pre minútu stratiť život," zdôraznila policajná hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaZrážkaPatince
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu