Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia obeť zasnežených Tatier: Syn (†22) sa nevrátil z túry, otec sa dozvedel najhoršiu správu

záchranná akcia Zobraziť galériu (2)
záchranná akcia (Zdroj: Foto: HZS)

ZUBEREC - Tragédiou sa skončila v sobotu skialpinistická túra 22-ročného Slováka do oblasti Salatínov v Západných Tatrách. Nevrátil sa z túry, tak sa po ňom začal zháňať otec. Bohužiaľ, rodinu čakalo najhoršie, z nešťastia sa nedokážu spamätať.

O pomoc pri hľadaní nezvestného skialpinistu, ktorý sa nevrátil z túry a jeho mobilný telefón bol nedostupný, požiadal vo večerných hodinách jeho otec. "Operačné stredisko Horskej záchrannej služby požiadalo o lokalizáciu jeho mobilného telefónu, ktorá však bola neúspešná. O súčinnosť pri pátraní požiadali aj Letku Ministerstva vnútra (MV) SR. Do pátracej akcie odišlo niekoľko profesionálnych a zmluvných dobrovoľných záchranárov HZS zo severnej aj južnej časti Západných Tatier, aby prepátrali oblasť Salatínov, Baníkova, Smutnej a Zelenej doliny. Na južnej strane postupovali záchranári smerom ku Baníkovu a dolinou Parichvost," informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Ďalšia obeť zasnežených Tatier:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Približne dve hodiny od nahlásenia nezvestnosti našli horskí záchranári nezvestného skialpinistu bez známok života v centrálnom žľabe Salatínov. "Pravdepodobnou príčinou jeho úmrtia bol pád s následnými zraneniami, nezlučiteľnými so životom. Po transporte na Zverovku odovzdali telo skialpinistu Policajnému zboru," uviedli horskí záchranári. Od Silvestra ide už o desiatu obeť Tatier.

Viac o téme: TragédiaSkialpinistaTatryZuberec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu