Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Smolníku prepadli dôchodkyne pre pár eur: Dve babičky zbili, jednu našli mŕtvu (†84)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SMOLNÍK - Obyvatelia obce Smolník na východe Slovenska žili v strachu. Po uliciach sa pohybovali mladí páchatelia a prepadávali starých ľudí. 87-ročná starenka sa z útoku bude liečiť minimálne štyri týždne, 84-ročnej babičke ukradli 48 eur, o pár dní ju našli mŕtvu.

Asi mesiac sa bude liečiť 87-ročná babička, ktorú začiatkom októbra v jedno skoré ráno v jej dome v obci Smolník v okrese Gelnica prepadli dvaja páchatelia. Polícia z prečinov ublíženia na zdraví, porušovania domovej slobody a krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva obvinila dvoch miestnych mladíkov vo veku 17 a 18 rokov.

Podľa hovorkyne košických policajtov Jany Mésarovej, obvinení neoprávnene vnikli cez neuzamknuté dvere do domu, odkiaľ ukradli peňaženku s finančnou hotovosťou minimálne 15 eur, mobilný telefón a svietidlo. Starenka sa zobudila na hluk v dome a jeden z páchateľov ju udrel päsťou do tváre. "Dôchodkyňa okrem iných zranení utrpela aj otras mozgu a zlomeninu nosových kostí, z ktorých sa podľa predbežnej lekárskej správy bude liečiť minimálne štyri týždne," dopnila Mésarová s tým, že babičke páchatelia na ukradnutých veciach spôsobili škodu 80 eur. Za tieto skutky im hrozí trest až na dva roky, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Druhú babičku našli po prepade mŕtvu

Polícia vyšetruje smrť 84-ročnej dôchodkyne zo Smolníka v Gelnickom okrese. Babičku našli mŕtvu minulý týždeň vo štvrtok podvečer v jej dome, v ktorom žila sama. Na tele mala stopy po zraneniach. Podľa Mésarovej presný rozsah zranení, ako aj príčina smrti budú známe až po pitve. Pri vchodových dverách bolo rozbité okno.

Polícia do niekoľkých dní od nájdenia tela obvinila dvoch miestnych mladíkov (17, 18) a 21-ročného muža z okresu Košice-okolie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody.  Páchatelia vtrhli do jej domu, majiteľku napadli a zobral jej 48 eur, notebook a dva telefóny. Babičku naposledy videli živú 9. októbra, vo štvrtok 22. októbra ju našli mŕtvu.

Ide o dvoch mladých Smolníčanov, ktorí sú obvinení aj vo vyššie spomenutom prepade v obci.  Stíhaní sú vo väzbe, ich starší komplic je vo väzbe aj s návrhom na vzatie do väzby. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na 10 až 15 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Viac o téme: Babičkyútok Smolník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu