Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO Tragédie na zraze: Opitý motorkár (23) vletel do kanála, dievčina (†21) neprežila!

Nehodu neprežila spolujazdkyňa Zobraziť galériu (3)
Nehodu neprežila spolujazdkyňa (Zdroj: Foto: polícia)

GABČÍKOVO - Víkendový zraz motorkárov v Gabčíkove sa skončil pre pár z Maďarska neuveriteľne tragicky. Mladík (23) vletel na motorke do kanála, jeho spolujazdkyňa (†21), žiaľ, na následky ťažkých zranení zomrela.

Polícia v Dunajskej Strede už obvinila zo zločinu usmrtenia 23-ročného Róberta z Maďarska. Počas zrazu motorkárov v Gabčíkove viedol v sobotu poobede motocykel Yamaha RN22.  "V katastrálnom území obce Topoľníky v smere od obce Trhová Hradská, v čase o 14.50 hodine, nezvládol v pravotočivej zákrute riadenie. Prešiel do protismeru, zišiel mimo cestu a spadol do zavlažovacieho kanála," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. 

FOTO Tragédie na zraze:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vodič sa pri nehode nezranil, no záchranári museli ratovať jeho 21-ročnú spolujazdkyňu Viktóriu tiež z Maďarska. Na mieste nehody boli do niekoľkých minút od ohlásenia. "Žena utrpela viaceré život ohrozujúce zranenia a v bezvedomí sme ju previezli do nemocnice v Dunajskej Strede," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Žena, žiaľ, po prevoze do nemocnice ťažkým zraneniam podľahla.

FOTO Tragédie na zraze:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Policajti dychovou skúškou namerali vodičovi motocykla 0,71 mg alkoholu, čo je v prepočte 1,48 promile. Bola mu tiež odobratá krv na zistenie požitia iných omamných a psychotropných látok," doplnila Kredatusová.

FOTO Tragédie na zraze:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia mladého vodiča zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu usmrtenia a spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie. Obvinenému hrozí po dokázaní viny za mrežami štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu