Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na párty v Devínskej Novej Vsi: Filip (25) po hádke vystrelil, Radko (†45) padol mŕtvy!

Streľba v Devínskej Novej Vsi Zobraziť galériu (2)
Streľba v Devínskej Novej Vsi (Zdroj: foto: tv markíza)

BRATISLAVA - Hlavným mestom otriasla v pondelok večer streľba. Párty v bratislavskej Devínskej Novej Vsi skončila najhoršie, ako mohla. Policajti našli v jednom z bytov zastreleného Radka (†45). Zo zabitia už polícia obvinila strelca Filipa (25). Podľa medializovaných informácií Filip bránil seba a Radkovu partnerku, trikrát vystrelil.

Polícia prijala v pondelok krátko po desiatej hodine večer oznámenie o streľbe, okamžite vyrazila na miesto. "Obvinený dňa 4. mája v priestoroch bytu na Opletalovej ulici v Bratislave po predchádzajúcom verbálnom konflikte a následne aj fyzickom konflikte, spôsobil strelnou zbraňou poškodenému 45-ročnémy mužovi strelné poranenia v oblasti hrudníka, ktorým na mieste muž podľahol," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Tragédia na párty v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Podľa informácií televízie Markíza Radko z Topoľčian sa v byte pohádal so svojou partnerkou a Filipom z Nového Mesta nad Váhom, ohrozoval ich nožom s veľkou čepeľou. FIlip sa pokúšal seba a ženu brániť, vytiahol zbraň a vystrelil. Padli tri varovné výstrely, no jeden náboj sa údajne odrazil a zasiahol 45-ročného Radka. Jeho priateľka okamžite privolala záchranárov, Filip sa snažil svojej obeti pomôcť, chcel zastaviť krvácanie. "Záchranári postreleného muža niekoľko desiatok minút oživovali, no, žiaľ, neúspešne, podľahol svojim zraneniam," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Filip mal zbraň pravdepodobne v legálnej držbe, pracoval v bezpečnostnej službe a ako vodič na sanitke.

V putách z miesta odviedli FIlipa policajti. "Za použitia donucovacích prostriedkov policajti spacifikovali na mieste 25-ročného muža, ktorý mal pri sebe strelnú zbraň," doplnil Szeiff.

Podľa susedov pár žil v byte v podnájme len niekoľko mesiacov, no vraj sa často hádal. Radko pôsobil na okolie agresívne,  v byte býval aj so synom. V čase nešťastia bol chlapec so svojou mamou. Spoza dverí bolo údajne pravidelne počuť zúfalý ženský krik, ale aj detský plač. Podľa policajného hovorcu, Filipovi už vzniesol vyšetrovateľ obvinenie zo zločinu zabitia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu