Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Srnčeka, ktorého pytliak (55) z Gemera choval v obývačke: Zobral týždňové mláďatko!

Muž choval zvieratko v obývačke Zobraziť galériu (2)
Muž choval zvieratko v obývačke (Zdroj: Foto: polícia)

TORNAĽA - Zvláštny prípad riešia kriminalisti z Tornale. 55-ročný muž odchytil týždňového srnčeka a odniesol si ho domov. Staral sa o neho, tvrdil, že zvieratko našiel opustené bez samice. Srnčeka musel odovzdať poľovnému združeniu.

"Polícia v Tornali vyšetruje prípad prečinu pytliactva, ktorého sa páchateľ dopustil ešte počas minulého roka 2014 v katastri obce Gemer," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková.

Páchateľ v časti zvanej Óžikova studňa, bez povolenia odchytil srnčie mláďatko, ktoré bolo približne jeden až dva týždne staré. Zvieratko si odniesol domov a vychoval ho na 13 kilogramov vážiaceho srnca lesného. 

FOTO Srnčeka, ktorého pytliak
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

 

 

Polícia zistila, že mláďatko odchytil 55-ročný muž z Gemera. Vo štvrtok ho musel dobrovoľne vydať policajtom v Tornali. "Následne bol srnec odovzdaný poľovnému združeniu," doplnila Kováčiková. Polícia upozoroňuje na fakt, že ak sa stane podobný prípad a s dobrým úmyslom chcete pomôcť nájdenému zvieraťu, treba to ohlásiť poľovnému združeniu, aby ste sa nedostali do problémov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu