Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza kňaza, odsúdeného za sexuálne zneužívanie dievčatka, pokračuje: Farnosť je na jeho strane!

kňaz Pavol Kobida z farnosti v Nevidzanoch Zobraziť galériu (2)
kňaz Pavol Kobida z farnosti v Nevidzanoch (Zdroj: Foto: obec Nevidzany)

NEVIDZANY - Po prepuknutí škandálu okolo kňaza Pavla Kobidu (49) z farnosti v Nevidzanoch sa rozpútala vášnivá diskusia obyvateľov obce. Niketorí sú na strane matky a zneužívaného dievčatka (11), iní na strane neprávoplatne odsúdeného farára. Farnosť vo svojej reakcii, ktorú uverejnila na sociálnej sieti, zásadne podporuje kňaza.

Kňaza Pavla Kobidu z Nevidzian odsúdili minulý týždeň za sexuálne zneužívanie 11-ročnej školáčky. Po prevalení kauzy sa časť veriacich z obce postavila na stranu rímsko-katolíckeho farára. Časť obyvateľov odsúdila matku a dievčatko. "Bol som s ním kamarát a nič také som nezistil," povedal obyvateľ obce pre TV Joj. "Keby to just tak bývalo, že ju pohladkal alebo čo a keď ju aj pobozkal, však tým ju nezjedol, keď ju aj pobozkal," domnieva sa ďalšia Nevidzančanka.

Rodina dievčatka je zo situácie otrasená. "Ľudia začali po nej vykrikovať v autobuse, na zastávke, po dedine, proste úplne nás vylúčili zo spoločnosti," opísala nešťastná mama. 

Okrem rodiny dievčatka udalosť hlboko zasiahla aj samotnú farnosť v Nevidzanoch. Na sociálnej sieti uvrejnila odkaz pre "liberálov, ateistov a ľudí s obmedzeným pohľadom na svet."

Kauza kňaza, odsúdeného za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: fb)

Súd uznal kňaza Pavla za vinného v prípade sexuálneho zneužívania školáčky. Udelil mu trojročnú podmienku, zákaz činnosti a nariadil liečbu u sexuológa. Rozsudok ešte nie je právoplatný. Kobida je momentálne na neplatenom voľne, zdržiava sa v kláštore v Nitre.

Farár posielal dievčatku zamilované správy, obchytkával ho, bozkával a volal na spoločnú dovolenku. Od začiatku svoju vinu popiera, tvrdí, že dievča len ľutoval, lebo nemá otcovskú lásku. Matka však našla dcérin denník, kde bolo dopodrobna opísané, kedy bola jej dcéra na omšiach a čo s ňou kňaz robil. Keď to zistila, kontaktovala políciu.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu