Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Telo nezvestnej ženy (†63) našli v Hrone pri lodenici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HLINÍK NAD HRONOM - V Hrone pri lodenici v Hliníku nad Hronom našli v nedeľu 6. júla telo 63-ročnej nezvestnej ženy z obce Lovča. Ako informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia v Žiari nad Hronom začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"Žena sa nachádzala na ľavej strane rieky zavesená na skale a konároch pri brehu. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sprístupnili breh, osobu zaistili lanom a vytiahli ju na breh," priblížil zásah banskobystrický krajský hovorca hasičov Erik Piater.

"Privolaný lekár vykonal obhliadku tela nebohej, pričom vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," uviedla hovorkyňa s tým, že nezvestnosť tejto ženy nahlásili na políciu v sobotu 5. júla. 

V nedeľu 6. júla od 9.00 do 15.00 h pátrali po žene popri rieke Hron až po obec Voznica za Žarnovicou. Na pátracej akcii sa okrem policajtov, hasičov z Novej Bane a Žiaru nad Hronom, dobrovoľných hasičov z Lovče a Žarnovice, zúčastnilo aj 15 členov centrálneho integrovaného záchranného systému Gabčíkovo, obyvatelia Lovče a zástupca starostu obce. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu